De tre forsvundne teenagere fra opholdsstedet Semai-skolen i Nordjylland
De tre forsvundne teenagere fra opholdsstedet Semai-skolen i Nordjylland Foto: Privatfoto

Advokat Helen Vang Siegumfeldt, der repræsenterer de tre teenagere, som mandag 24. marts flygtede fra opholdsstedet Semai-skolen, er rystet over skolens fremfærd i sagen.

Hun kalder det totalt utilstedeligt, at to ansatte fra institutionen mødte op for at fjerne de tre teenagere på 13 og 15 år fra en pårørende natten til lørdag 31. marts.

- Der er tale om børn, som i forvejen har været ude for en masse ubehagelige ting. Det er slet ikke godt for dem at få sådan en oplevelse. Jeg havde dem i røret, lige da de to udsendte fra Semai-skolen var kørt igen, og da var de stadig bange. De vil ikke tilbage til den institution, fortæller advokaten.

De tre børn flygtede fra institutionen i Brønderslev i Nordjylland mandag i sidste uge. Siden har de opholdt sig hos en pårørende i Nordsjælland. Her var Helen Vang Siegumfeldt selv på besøg indtil cirka klokken syv fredag aften. Hun kørte til adressen, efter politiet havde besøgt stedet og fortalt, at skolen forsøgte at få børnene tilbage. Hun mener, at de to udsendinge må have ventet i området i flere timer, indtil de følte sig sikre på, at hun havde forladt adressen, så de kunne hente børnene uden indgriben.

Ventede på fri bane

- Jeg talte med en afdelingsleder fra Semai-skolen om eftermiddagen. Han sagde, at der allerede var sendt folk af sted for at hente børnene. De burde have været fremme sidst på eftermiddagen, men da var jeg der jo stadig. Jeg kan ikke se anden grund til, at de kom så sent, end at de har ventet på fri bane, siger Helen Vang Siegumfeldt.

Advokaten finder det også stærkt kritisabelt, at de to udsendte ifølge børnenes vært påstod, at de havde en myndighedsafgørelse, som gav dem ret til at tage børnene med. En påstand, som har vist sig at være usand.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Semai-skolens forstander.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.