Muskelmænd hjælper hinanden med at få det offentlige til at betale for steroidefremkaldte skader. Lægeformand er rystet.

Ifølge anonyme misbrugere, læger og Anti Doping Danmark spekulerer steriodemisbrugere i, hvordan de får det offentlige sundhedssystem til at undersøge, behandle og betale for de skader, som dopingen forårsager. Det skriver Politiken.

På internetfora for danske bodybuildere rådgiver muskelfanatikerne eksempelvis hinanden i, hvordan de får »det offentlige« til at betale for steroidfremkaldte »tævepatter« eller »puffy nipples«, som de kalder forstørrede bryster hos mænd.

- Hvis det går dig psykisk på, så er lægerne villige til at sende dig videre til det offentlige (...) Smør tykt på. Sig, at du ikke tør vise dig uden trøje på. Hvis han afviser dig, så skift da læge :-), skriver »Dall^e« på bodyhouse.nu ifølge Politiken, mens »H150K4« supplerer:

- Du skal sige, at du tit tænker på at begå selvmord osv. på grund af dine bryster.

Jens Halkjær Kristensen, overlæge på Rigshospitalet og rådgiver på Anti Doping Danmarks dopinglinje, forklarer overfor avisen, at nogle af misbrugerne bruger deres praktiserende læge til at blive kontrolleret og få taget blodprøver, så de kan blive testet for typiske skader. Han har også hørt om nogle, der har fået fjernet tævepatter på det offentliges regning.

I Praktiserende Lægers Organisation er formand Henrik Dibbern »rystet«.

- Læger skal på ingen måde understøtte et misbrug af steroider. Selv om vi ikke kender omfanget, er det her rigeligt til, at jeg vil advare mine kolleger mod at lade sig udnytte, siger Henrik Dibbern til Politiken.

En rapport fra 2010 anslår, at 44.000 danskere har prøvet anabole steroider.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.