Den 53-årige skuespiller er overført til København. De næste seks uger skal hun sidde i rullestol.
Den 53-årige skuespiller er overført til København. De næste seks uger skal hun sidde i rullestol. Foto: Bax Lindhardt

Den 53-årige skuespiller er overført til København. De næste seks uger skal hun sidde i kørestol.

Den populære skuespiller Bodil Jørgensen er nu overført til et hospital i København.

Det fortæller hendes mand, filmfotograf Morten Søborg, til BT.

Derved kan Jørgensens familie være så tæt på hende som muligt, og hun kan samtidig få den optimale behandling og genoptræning via Rigshospitalet.

For kun ni dage siden - onsdag d. 18. juni - blev Bodil Jørgensen kørt over af en løbsk traktor med monteret metalgrab, da den kom ud af kontrol på et stejlt dige ved den jyske vestkyst under optagelserne til filmen ’Far til fires vilde ferie’.

Skuespilleren blev så hårdt kvæstet ved ulykken, at hun brækkede begge sine kraveben, samtlige ribben og fik brud på sit bækken. Herudover fik hun skader på både nyre og lever, samt mange knubs og mindre skader. Og der er stadig lang tid til, at Bodil Jørgensen selv kan gå.

- Vi har fået at vide, at hun skal sidde seks uger i rullestol, derefter kan hun så småt begynde at tænke på at komme op og gå selv, siger Morten Søborg.

Hårdt og brutalt

Nu venter der skuespilleren en lang og hård genoptræning.

- De er allerede så småt begyndt på genoptræningen, hvilket umiddelbart kan virke noget hårdt og brutalt. Men det er sådan, at jo mindre man ligger i en seng, og jo hurtigere man kommer i gang med at bevæge sig, desto hurtigere bliver man rask. Men jeg må da indrømme, at jeg synes, det virkede noget hårdt, da de begyndte at gå i gang med en elastik og noget bevægelsesterapi, siger Bodil Jørgensens mand.

Bodil Jørgensen blev også ramt i ansigtet, men fik her ’kun’ skader på ydersiden af hovedet.

- Hendes hoved ligner Tom Bogs’, men der er heldigvis ikke sket noget med hendes hjerne, sagde Morten Søborg mandag til BT.

Bodil Jørgensen var i overhængende livsfare efter ulykken. Hun blev i første omgang behandlet på stedet, derefter på Esbjerg Sygehus, og senere samme dag blev hun fløjet til Odense Universitetshospital.

Her blev hun lagt i respirator de næste fem dage, blandt andet fordi hun havde svært ved at trække vejret ved egen kraft.

Og nu er Bodil Jørgensen overført til et sygehus i København, hvor hun til daglig bor på Nørrebro med sin mand Morten Søborg og tre børn mellem seks og sytten.

- Vi har selvfølgelig været ved Bodils side hele tiden, og børnene har taget det helt fantastisk. Men det er meget lettere for os nu, og det er dejligt for både Bodil og os, at hun er helt tæt på her i København, siger Morten Søborg.

Ligger stadig på intensiv

Han fortæller, at hustruen stadig er indlagt på intensiv, fordi lægerne ’godt lige vil holde ekstra øje med hende’. Men han afslører samtidig, at Bodil Jørgensen har været ude af sengen:

- Jeg har været ude at trille en lille tur med hende i rullestolen. Det var selvfølgelig med rør og slanger, og kateter og alt det der. Men hun fik en tur udenfor i solen og den friske luft, hvilket hun var meget, meget glad for, siger Morten Søborg.

Lægerne har konstateret, at der ikke er varige skader på hverken nyre eller lever.

- Vi er utrolig glade for behandlingen på alle fronter, siger Morten Søborg og fortæller, at det er væltet ind med støtte og sympatitilkendegivelser til Bodil Jørgensen og familien.

- Jeg vil gerne takke for al den støtte, der er strømmet ind. Også fra Bodil. Vi har simpelthen fået så mange sympatitilkendegivelser og tilbud om hjælp, at jeg kunne lave en meget lang liste, og det er både Bodil og resten af familien meget taknemmelige for, siger skuespillerens mand, der mandag betegnede det som ’et mirakel’, at hans hustru overhovedet overlevede ulykken.

FAKTA Bodils afløsere

Bodil Jørgensen har af indlysende grunde måttet droppe alle engagementer det næste lange stykke tid.

Kirsten Lehfeldt overtager Jørgensens rolle som Fru Sejersen i Giacomo Campeottos familiefilm ’Far til fires vilde ferie’.

I Tivolirevyen er den 53-årige skuespiller på plakaten i den genopstandne Tivoli Tam Tam. Her bliver hun afløst af Paprika Steen.

Bodil Jørgensen medvirker også i Anders Thomas Jensens kommende film, ’Mænd og høns’, hvor hun blandt andet spiller sammen med Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen og David Dencik. Her oplyser Disney, at hun har indspillet alle sine scener undtagen én. Derfor er der ikke brug for afløser. Den sidste scene er optaget med stand-in.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.