En regulær familiefejde fik 51-årige Bo Lyngsøe til at starte sit eget firma, Lyngsøe Rainwear, i Herning i 1999. Nu har han solgt det for det et trecifret millionbeløb.

Bo Lyngsøes firma, Lyngsøe Rainwear, der i dag laver et tocifret millionoverskud, blev købt af det norske outdoor-firma, Hansen Protection, skriver børsen.dk.

»Jeg har ikke nogle børn, der kan overtage det på længere sigt, og jeg fik et godt tilbud fra Hansen Protection, som har tænkt sig at videreføre firmaet i samme ånd, som jeg har gjort indtil nu,« siger Bo Lyngsøe til Børsen.

(Ovenover ses deres regnjakker.)

Familiestriden

Familiestriden begyndte, da han var ansat i sine forældres virksomhed, Kiba Wear, der også solgte regntøj.

Bo Lyngsøe ragede sig dog uklar med sine forældre og forlod firmaet, og de talte ikke sammen i flere måneder. Forældrene endte med at sælge deres firma, der sidenhen er gået konkurs.

Ud af sine forældres aske fik Bo Lyngsøe succes, og i dag bliver Lyngsøe Rainwear solgt i over 30 lande og er en af Europas største producenter af regntøj. Selskabet har leveret et samlet overskud på 25 millioner kroner i de seneste år.

Ifølge Børsen hev han 10 millioner kroner ud af selskabet i 2016 og seks millioner året før.

Andre regnsucceser

Udover Lyngsøe Rainwear nyder andre store danske virksomheder også stor succes med regntøj.

Danske Rains har blandt andre tjent gode summer på regnen. Moderegntøj-leverandøren, der begyndte i 2012, tjente 20 millioner i 2016 skriver finans.dk.