____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Skatteyderne kommer til at hænge på en samlet regning for Eurovision på tæt ved 100 millioner kroner.

Mere end 70 millioner mere end planlagt, skriver metroxpress mandag.

Avisen har fået indblik i det foreløbige regnskab fra den 15. juni, og her viser tallene, at selskabet bag Eurovision, Projektselskabet, har overskredet sit budget med mere end 70 millioner kroner

Den store overskridelse får flere økonomiske eksperter til at sætte spørgsmålstegn ved den økonomiske ledelse af projektet.

- Der er er simpelthen for stor forskel på budget og realiserede tal. Det er ikke professionelt. Det er et meget primitivt budget, der ser ud til at indeholde for mange gæt frem for begrundede antagelser, siger økonomen Lise Lyck på baggrund af det foreløbige regnskab.

Også den registrerede revisor Thorbjørn Helmo Madsen udtaler sig kritisk.Læs også: Fortroligt notat afslører: Millionbombe under grandprixet

- Man kan undre sig over, at man kan regne så meget forkert på, hvad det koster at renovere det gamle B&W-værft til en scene. Hvem har lavet det budget, og har de overhovedet kompetence til det? Det virker, som om de slet ikke har erfaring med sådan et show, siger registreret revisor Thorbjørn Helmo Madsen.

Folkene i ledelsen i Projektselskabet, der er ejet af Wonderful Copenhagen, bekræfter, at de er gået kraftigt over budget.

"Det er korrekt, at etablering og drift af B&W-arenaen er gået betragteligt over budget, men der er mange mellemregninger mellem arrangørerne, som skal foretages før det endelige regnskab kan lukkes", fremgår det af mailen til Metroxpress.

Det endelige regnskab og en redegørelse for det store underskud skal være klar til august.Eurovision har ifølge avisen fået økonomisk støtte fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen.