TV 2 har fyret programdirektør Palle Strøm og programchef Keld Reinicke. Sammen har de to blandt andet stået bag skabelsen af TV 2 Zulu

Det meddeler TV2 i en pressemeddelelse og på Twitter.

Palle Strøm afløses af Anne Engdal Stig Christensen. Hun bliver chef for alle programaktiviteter på TV 2s hovedkanal og nichekanaler.

Anne Engdal Stig Christensen tiltræder 1. juni som ny programdirektør på TV 2, og hun bliver dermed en del af TV 2s direktion.

Hun får det overordnede programansvar for alle TV 2s kanaler - herunder blandt andet programplanlægningen.

I 2000 lancerede de to afgående direktører TV 2 Zulu som kanalchefer.

Palle Strøm har siden 2006 fungeret som programdirektør for TV 2, og han afløses af Anne Engdal Stig Christensen, der tiltræder sin nye stilling 1. juni.

- Det har været sjovt, men de seneste par sæsoner har vi ikke leveret varen på hovedkanalen. Derfor er det også helt fair, at TV 2 vil prøve noget andet på posten. Alt det bedste for TV 2 og fremtiden fra mig, siger Palle Strøm i en pressemeddelelse.

Foruden TV 2 Zulu skabte han i samarbejde med Keld Reinicke også TV 2 Charlie og TV 2 Film. Sidste år blev Keld Reinicke rykket fra posten som programchef til chef for en ny »special forces-enhed«, der blandt andet skulle fokusere på danske fiktionsserier og langsigtede projekter inden for underholdning og dokumentar.

TV 2 kæmper dog med seertallene, og man har foruden fyringen af Palle Strøm også valgt at nedlægge »special forces-enheden«. Dermed fratræder Keld Reinicke også sin stilling.

- Den nye virkelighed, som TV 2 befinder sig i, kræver en ny kaptajn i spidsen for vores programaktiviteter, og lige så glad jeg er for at kunne byde Anne velkommen om bord, lige så meget vil jeg takke Palle Strøm for et inspirerende samarbejde, der har været en stor personlig fornøjelse, og for en meget flot indsats på TV 2 i 15 år, siger TV 2s administrerende direktør Merete Eldrup.

Anne Engdal Stig Christensen får med titlen som ny programdirektør det overordnede ansvar for alle TV 2s kanaler.

- Anne Engdal Stig Christensen er et inkarneret TV-menneske med en lang og imponerende erfaring fra alle sider af TV-branchen. I hende kombineres det kommercielle med public service-tankegangen, og hun har derfor alle forudsætninger for at forstå den konkurrence, TV 2 befinder sig i, og ikke mindst arbejde målrettet og strategisk med vores aktuelle udfordringer med seertallene, siger Merete Eldrup.

Den nye programdirektør ser frem til at begynde i sit nye job.

- Jeg ser utrolig meget frem til at tage hul på de opgaver, som ligger og venter, og jeg trækker med både glæde og ydmyghed i arbejdstøjet. Stillingen som programdirektør på TV 2 er en stor udfordring, hvor jeg kan bidrage med mine erfaringer fra både SBS og DR og med mine ambitioner om at lave TV, som vil danskerne, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Hun var frem til 2007 ansat på TV 2, hvorefter hun startede sit eget firma med fokus på blandt andet strategisk rådgivning. Siden har hun været programdirektør for SBS og planchef hos DR.