Fotoalbum. Andreas Bo har taget samtlige omveje i sin karriere og blev faktisk først kendt, da han var 40 år. Han nåede blandt andet at være herreekviperingshandler i Ballerup Centeret, mens han boede på et værelse i Herfølge

Rottegift på havregryn 1.

Min far var uddannet købmand og i kul- og koksbranchen og blev afdelingsleder i firmaet Mortalin, der stod for skadedyrsbekæmpelse. De første år boede familien i Nørre Lyndelse syd for Odense og flyttede til Haslev, da min far blev salgschef i firmaet i 1978. Jeg var med ude på lageret og se, hvordan man hældte en afrikansk plantegift på havregryn, så de blev blå, og så lagde man det ind alukasserne langs husene. Firmaet stod også for dagrenovation, jeg var ude som ferieafløser at hente skraldesække et par gange, da jeg var 18 år. Min mor Lise var uddannet sygeplejerske, men arbejdede som bibliotekar.

Ingen rebel 2.

Da jeg var ti år, begyndte jeg at gå til guitar på den lokale musikskole i Haslev. Jeg var klassens sjove fyr og fik altid hovedrollen i skolekomedierne. Det første band stiftede jeg sammen med min kammerat Tom Steffen i 1977, og to år efter debuterede vi til musikskolens forårskoncert med Simon & Garfunkels nummer ’Mrs. Robinson’. Min mor syntes, det var noget rod, men den lokale avis Dagbladet fremhævede det og vi var on top of the world. Problemet med mig er, at jeg har altid været sådan en pæn dreng. Da jeg f.eks. var med håndboldholdet til Give Cup, var vi også i LegoLand hvor der er en bane hvor man må køre og tage kørekort. De andre konkurrerede om, hvem der kørte så grimt, at de blev smidt ud først. Og jeg sad dér med vandkæmmet hår og tog kørekort fem gange i træk. Jeg har aldrig haft det rebelgen – det har jeg savnet hele mit liv.

Religioner er irriterende 3.

Jeg blev konfirmeret, ligesom alle de andre gjorde, og for tre års tid siden blev jeg enig med mig selv om, at jeg syntes, religioner er irriterende. Min søn, som i dag er 19, valgte ikke at blive konfirmeret. Efter han havde været hos præsten nogle gange, fortalte han mig, at det ikke sagde ham noget. Jeg fik en 10 gears racercykel, hvor man kunne skifte nede på stangen. Manerer til husbehov 4. Her min datter Emma og søn Anton, fra de var små. Jeg voksede selv op med forældre, der gik meget op i, at vi havde gode manerer. Der blev dækket bord, og vi samledes om at spise med kniv og gaffel, og der skulle kunne være en telefonbog under hver arm. Jeg har ikke været helt så striks med mine egne børn. Det er ikke godt, hvis man har besøg af nogle, der slet ikke kender de grundlæggende manerer, jeg kan godt føle medlidenhed med dem, der ikke har lært det. Mine børn har lært manerer til husbehov. Jeg glæder mig over, at mine børn har en grundempati, det er jeg stolt af, og jeg er stolt, fordi andre synes, mine børn er de sødeste i hele verden. Anton var irriterende, da han var under ti år, det skal man jo være, men som voksen er de begge meget høflige og vellidte. Min datter er i dag 22 og min søn 19. Han bliver student til sommer, og Emma blev student for flere år siden og bor nu i en forældrekøbslejlighed på Østerbro, og hun arbejder i Greasy Spoon, laver burgere og går til hånde i mit lille tv-produktionsselskab.

Manerer til husbehov 4.

her er min datter Emma og søn Anton, fra de var små. Jeg voksnede selv op med forældre, der gik meget op i, at vi havde gode manerer. Der blev dækket bord, og vi smaledes om at spise med kniv og gaffel, og der skulle kunne være en telefonbog under hver arm. Jeg har ikke været helt så striks med mine egne børn. Det er ikke godt, hvis man har besøg af nogle, der slet ikke kender de grundlæggende manerer, jeg kan godt føle, medlidenhed med dem, der ikke har lært det. Mine børn har lært manerer til husbehov. Jeg glæder mig over, at mine børn har en grundempati, det er jeg stolt af, og jeg er stolt fordi andre synes, mine børn er de sødeste i hele verden. Anton var irriterende, da han var ti år, det skal man jo være, men som voksen er de begge meget høflige og vellidte. Min datter er i dag 22 og min søn 19. Han bliver student til sommer, og Emma blev student for flere åår siden og bor nu i en forældrekøbslejlighed på Østerbro, og hun arbejder i Greasy Spoon, laver burgere og går til hånde i min lille tv-produktionsselskab.

Har aldrig forstået pigernes signaler 5.

Skolefoto fra jeg var 15. Der lå en flot fyr lige inde bagved, det kan enhver jo se. Om lamsebamserne var vilde med mig? Jeg må sige, at jeg har aldrig forstået pigers signaler. Jeg var engang i 80’erne til Skanderborg festival hvor jeg boede i telt nær en pige, der så rigtig sød ud. På et tidspunkt kunne jeg se, at der havde været nogen inde i mit telt, og så blev jeg så sur, at jeg pakkede sammen og tog hjemad. Da jeg kiggede i min toilettaske kunne jeg se, at det var hende ved siden af, der havde lagt sit telefonnummer. Jeg ringede aldrig – jeg ved ikke hvorfor.

I lære i en tøjbutik 6.

Da jeg gik i 2. g blev jeg enig med mig selv om, at jeg måtte hellere droppe ud af gymnasiet for at spille musik og teater. Det var mine forældre ikke glade for. De mente, at den slags var noget, man kunne dyrke i sin fritid, og tilføjede, at jeg skulle stå op hver morgen halv syv og sørge for morgenmad til de andre, frokost til far kl. 12 og en hel del andre opgaver på listen. Efter tre uger kom jeg i lære hos ’Flemming Herre- og drengetøj’ i Haslev. I fritiden var jeg forsanger i bandet ’Victors Verden’ vi spillede egne numre og f.eks. Bryan Adams på værtshuse og til gymnasiefester .

En drøm om Herfølge Stadion 7.

Da jeg var blevet uddannet herreekviperingshandler, flyttede jeg til Aarhus for at blive rockmusiker, og da det kiksede, så flyttede jeg tilbage og søgte et job som førstemand i en herreekviperingshandler, der hed ’Jepsen’ i Ballerup Centeret. Jeg var der måske et helt år. Men jeg måtte erkende, at det interesserede mig ikke, om der skulle være prikker eller striber på slipsene. Men jeg er stensikker på, at det har haft betydning for mit virke sidenhen, at jeg var i lære i en tøjforretning, da jeg var 16, for jeg sætter selv mange ting i søen. Jeg havde ikke noget problem med de mange timer, jeg skulle arbejde, for det gør jeg alligevel næsten 24 timer i døgnet, men der var mange døde timer, hvor man stod og gloede ud ad vinduet – en uge før udsalg var der ikke en kunde i butikken. Det var hårdt, især fordi jeg først var hjemme kl. 21 fredag aften efter halvanden time i tog. Da jeg senere begyndte på HF, var jeg i top i klassen og fik det højeste snit. Jeg havde fundet ud af, at jeg ville være læge, for min daværende svigerfar var skolelæge i Køge. Min drøm var, at jeg en dag ville stå og se fodbold på Herfølge Stadion, og de pludselig råbte over højttalerne: Er der en læge til stede? Efter nogen tid droppede jeg dog medicinstudiet og helligede mig skuespilleriet på fuld tid. I fire år turnerede jeg rundt med børneteatret Loyal Shakespeare Company, indtil jeg i 2003 blev opdaget af Kolding Revyen.


​Værtshusrock 8.

Her spillede jeg sammen med Tom Steffen på værtshuset Oceasen, jeg tror, at ejeren ikke vidste, at det hed enten oasen eller oceanet, så det blev lige midt i mellem. Vi spillede alt muligt fra Simon og Garfunkel til Romeo af Sebastian og fik nok et par hundrede kroner for det, taget lige fra kassen. Vi spillede meget værtshusrock og rundt om på gymnasier både egne sange og andres musik – f. eks. Bryan Adams-hit.

Debuterede som 40-årig 9.

Jeg tog kørekort til bil og motorcykel hurtigt efter hinanden og fik mig en VW 1303 boble, der kostede mig 13.500 kr. Jeg dumpede ud af gymnasiet i Haslev, før jeg blev smidt ud. Mit livs drama, om man så må sige, er, at jeg har kantet mit sidelæns ind i alting. Jeg var 40 år, da jeg debuterede som skuespiller i Cirkusrevyen. Det er sent. Jeg er skuespiller uden at have været på skuespillerskolen, og jeg er også tv-producent i dag og laver blandt andet ’Krejlerkongen’ til TV2. Alting er lykkedes for mig, men med mindst fem-ti års forsinkelse. Men indtil videre er jeg altid nået frem til mit mål, selvom jeg har taget lange omveje. Det er også derfor, jeg kigger op mod himlen og håber, jeg bliver 163 år, for så bliver jeg nok også astronaut. Hvis der er år nok, når jeg det hele. Jeg er en langsom starter, jeg har masser af drive og initiativ, men min selvtillid er ikke overdreven. Jeg skal ha’ andre til at fortælle mig, at der er noget, jeg er god til. Det er ikke særligt mange år siden, jeg sad sammen med folk, og jeg lige skulle vise, hvordan Ole Thestrup snakker, og de andre sagde: Nej, sådan er det slet ikke. Og jeg sagde, nå ja, av, ja det har du fanget meget bedre end mig. Sådan ville jeg ha’ sagt for ganske få år siden – og så nogle år senere fik jeg at vide, at jeg er Danmarks bedste til at parodiere.

Brækkede sig af grin 10.
Nummeret med kaninen, som man kunne se i Zulu Comedy Cakka 2010, var faktisk en hel tretrinsraket. Det begyndte med, at tryllekunstneren Niels Plyds, der lavede ballondyr, havde købt den kostume, for at kunne lave sjov. jeg var på Teatret 'The Loyal Shakespeare Company', hvor man havde købt kostumet, og vi stod og manglede et nummer til en revy i 2010. Helnich Christensen, som han hed, sagde: »prøv at tage dragten på og lad som om, kaninen knepper dig« På cirka ti minutter skrev jeg en sang, og sådan blev det nummer til. Jeg havde det med både i tivoli Friheden og til Zulu Comedy, og det er røvsjovt, folk har brækket sig af grin over det. Humor er bedst, når den ikke skal forklares. jeg er generelt ikke grænsesøgende og provokerende i min humor, men jeg havde meget sjov ud af at hoppe nøgen ud af den kalkun. Det foregik i Århusrevyen 2000 og senere i 2013 til danmarksindsamlingen, hvor Mascha Vang også havde været nede i den kalkun, men da hun kom op, havde hun desværre stadig tøj på. jeg var den splitterravende nøgne karl, der hoppede op, og folk skreg af grin. Det var heldigvis også om sommeren, det var ikke for koldt.
Jeg ved ikke hvorfor, men når man hopper splitternøgen op af en kalkun på en scene, og folk griner så meget, bliver man nærmest afhængig af at gøre det.