Den første del af juledag byder på kraftigt blæsevejr, men vinden tager af i løbet af dagen. Sne får vi ikke noget af, for temperaturerne ryger op omkring fem grader.

En formiddagstur for at gå julemaden af kroppen kan blive en vindblæst fornøjelse juledag. Specielt i Østdanmark, hvor danskerne for alvor kan mærke hårde vindstød.

- Det blæser stadig ganske kraftigt over den østlige del af landet med en frisk vind til kuling og vindstød op mod stormstyrke, mens vinden i den vestlige del af landet er begyndt at tage af, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Michael Skelbæk, og uddyber, at det særligt er ved kysterne ud mod Kattegat, at der kan opleves vindstød af stormstyrke.

Mens der natten igennem ifølge Michael Skelbæk har været et »godt, gedigent blæsevejr« over hele landet med undtagelse af Vendsyssel, så bliver vi næsten fri for den voldsomme vind hen på eftermiddagen den 25., uanset hvor i landet, vi bor.

Temperaturerne når op på mellem to og fem grader juledag, hvor det bliver koldest i Vendsyssel.

Til trods for at det er jul, skal vi ikke forvente at se rigtigt julevejr med sne og frost, som vi oplevede lillejuleaften, det kommende stykke tid.

- Hvis det skal være rigtigt klassisk julevejr med sne, så kommer vi til at vente længere end bare nogle dage. Det er nogle milde juledage, vi går i møde, med temperaturer op omkring fem grader og også med regn eller byger i perioder, siger Michael Skelbæk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.