De tre mænd bag årets grandprixvinder kan både synge og spille teater. Til maj synger de for Danmark i Sverige

Horsens: Trioen Lighthouse X vandt lørdag aften i Horsens Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Soldiers of Love". Bandet slog overraskende favoritten Simone, der havnede på en tredjeplads og dermed også blev slået af danskaustralske Anja Nissen.

Her kan du lære de danske grandprixvindere lidt bedre at kende:

* Trioen Lighthouse X består af Johannes Nymark på 30 år, 29-årige Martin Skriver og 32-årige Søren Bregendal.

* Gruppen er vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2016 med sangen "Soldiers of Love", som er skrevet og komponeret i samarbejde med Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

* Johannes Nymark er sanger og skuespiller. Han har blandt andet medvirket i filmen "Steppeulven".

* Martin Skriver er musicalskuespiller og har tidligere været med i Fredericia Teaters opsætning af "Den lille havfrue".

* Søren Bregendal er sanger og skuespiller. Han brød igennem med trioen C21 med sangen "Stuck in my heart" i 2003. Som skuespiller har han blandt andet medvirket i filmen "Rich Kids".

* Lighthouse X blev dannet i 2012 - ifølge de tre sangere, fordi de gerne ville gøre en forskel. "Soldiers of Love" handler om at sprede kærlighed til sine medmennesker.

* Lighthouse X skal repræsentere Danmark ved Eurovision 2016 i Stockholm i Sverige. Det finder sted fra den 10. til 14. maj.

Kilde: DR

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.