Lørdag klokken 13 er der mindehøjtidelighed for afdøde Bjørn Frost, som tabte kampen til kræften.

Det kommer til at foregå på Bygholm Parkhotel i Horsens, skriver familien i form af søsteren Stine Lichtenstein Frost på Twitter. Der vil ikke være nogen kirkelig handling, skriver familien, for det er Bjørns ønske.

Hvis man havde tænkt sig at give blomster til Bjørn Frost, opfordrer familien til at donere pengene til Ung Kræft/Kræftens Bekæmpelse i stedet, fordi Bjørn ville have sat pris på det, ifølge familien.

Bjørn Frost sov ind lørdag efter lang tids kamp mod leukæmi, også kendt som blodkræft.

Han blev kendt i den danske befolkning, efter han i maj sidste år stod frem i et interview med Euroman og fortalte, hvordan det er at leve med cancer og vide, at det kommer til tage livet af ham.

Også på de sociale medier fortalte den 32-årige mand åbenhjertigt og ærligt om den frygtelige sygdom, som langsomt svækkede ham og en dag ville slå ham ihjel. Det fulgte tusindvis af danskere med i på både Twitter og Facebook.

»Jeg er ikke bange for at dø. Jeg har haft to år til at forberede mig selv på tanken, men selvfølgelig hader jeg ikke at skulle se min niece og nevøer vokse op,« skrev han på Facebook 30. december, hvor han netop var tjekket ind på et hospice for at få nogle sidste gode dage.

Sidste tweet fra den modige mand kom nytårsaften, hvor mange danskere hyldede kræft-krigeren på twitter under #jegdrikkermedbjørn.

Det rørte ham dybt. Kærligheden og omtanken betød alt for ham, skrev Bjørn Frost, som senere kom med det sidste tweet fra hospicet.

»#jegdrikkermedbjørn er her stadig og tager mig af tømmermænd, selvom det er på vand. Håber i alle har haft en fantastisk aften! #fuckcancer,« lød det fra Bjørn Frost.

Den forfærdelige sygdom blev første gang opdaget i 2013. I første omgang lykkedes det lægerne at bekæmpe kræften, og i 2014 så alt ud til at være i bedring. Men efter et år kom den skrækkelige besked. Bjørn Frosts kræftsygdom var vendt tilbage. Og denne gang kunne han ikke reddes.