Efter torsdagens afsløring af giga-omsætningen i en hashbod, tager den rapkæftede samfundsdebattør bladet fra munden.

- Det er helt forrykt, at kriminelle hashhandlere kan stå og tjene 100.000 kroner om dagen på et produkt, som der er masser af argumenter for at legalisere, udtaler Suzanne Bjerrehuus til bt.dk efter domfældelsen mod otte personer, der arbejdede i en hashbod på Christiania, der omsatte 45 millioner kr. på halvandet år. 

Bjerrehuus står ikke alene. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har plæderet for forsøg med legalisering af hash i Københavns Kommune. 

Den blonde medieveteran mener, at det er på tide, at man får legaliseret hashen med henvisning til lovene i Californien. Her kan man få udskrevet hash på recept og efterfølgende købe sit foretrukne produkt ind hos såkaldte kush-doctors - lovlige butikker, der sælger hash, skunk og pot.

- Desværre er debatten herhjemme gang på gang totalt underdrejet og ensidig: Hash er skadeligt, man bliver afhængig, og det skal staten ikke tjene penge på. Men det holder bare ikke, udtaler hun og forsætter: 

- Smertestillende piller kan være ligeså skadelige, og man man blive afhængig af hvad som helst. Og staten tjener i forvejen penge på prostitution, så den hellighed kan vi ikke bruge til noget, raser samfundsdebattøren, der håber, at den nye 'regering er fremsynede nok til at indse', at hash-legalisering er en win-win.

I forbindelse med bandekrigen om hashterritorier i 2009, talte Bjerrehuus for legalisering. Historien melder dog ikke noget om samfundsdebattørens egen erfaring med rusmidlet.