Forsvundne Emilie Mengs familie har længe været kede af og trætte af, at én person har udråbt sig selv som talsmand i pressen på vegne af den knuste familie, og det skal stoppe nu.

Det skriver administratorerne i Facebook-gruppen 'Eftersøgningen af Emilie Meng.'

'Selvsamme person har i pressen udråbt sig selv som familiens talsmand. Dette er familien kede af, da de på intet tidspunkt har og heller ikke ønsker nogen talsmand. Dette er ikke vores ord, det er familiens egne! Derfor har vi, sammen med "Forsvundne personer", her i gruppen og andre grupper valgt, at vi ikke ønsker denne person som ansigt udadtil, for det vi laver,' skriver de i gruppen, som har over 36.000 medlemmer.

Personen, der nævnes i opslaget, er Zuzu Heidelbach, der i mange medier har udtalt sig på familiens vegne - blandt andet i Go' Aften Danmark, hvor hun to uger efter Emilie Mengs forsvinden blev beskrevet som en ven af familien, der kender Emilie og hendes familie rigtig godt.

Zuzu Heidelbach er ejer af 'Spraytan By Zuzu' og bor i Slagelse. Hun har været dybt engaeret i at finde forsvundne Emilie Meng. Foto: Privat.
Zuzu Heidelbach er ejer af 'Spraytan By Zuzu' og bor i Slagelse. Hun har været dybt engaeret i at finde forsvundne Emilie Meng. Foto: Privat.
Vis mere

Hun har dog senere fortalt BT, at hun aldrig har mødt Emilie.

Den 18-årige Emilie Meng forsvandt 10. juli, og både politi og frivillige har lige siden ledt efter hende i store eftersøgninger med hunde, dykkere og helikoptere. Hun blev sidst set ved Korsør Station klokken 4 om morgenen, hvor hun skiltes fra sine veninder, som hun havde været i byen med.

Og lige siden har Zuzu Heidelbach brugt enormt meget tid på at lede efter Emilie, men nu er hun blevet smidt ud som administrator af Facebook-gruppen og bedt om ikke længere at udtale sig.

Personerne bag gruppen ønsker heller ikke længere at samarbejde med hende. I opslaget beskrives det, hvordan 'intriger og fnidder' længe har 'ulmet', og at de derfor ser sig nødsaget til at forklare udsmidningen af Zuzu Heidelbach af gruppen:

'Det er vigtigt, at man snakker sammen, giver relevant info videre til folk, som står for søg - og ikke hemmeligholder noget for hinanden.Vi er gået ind i dette, med det ene formål at give familien vished omkring Emilie. Længere er den egentlig ikke. Der er ingen af os der ønsker intriger, "hemmelige klubber" osv. for det bidrager ikke med noget konstruktivt.'

Underforstået, at Zuzu Heidelbach har tilbageholdt informationer og arbejdet i hemmelige grupper. De understreger dog, at man er glad for alle de timer, Zuzu Heidelbach har lagt i eftersøgningen, og at Emilies familie er glade for det, men at man nu ønsker at stoppe alt samarbejde.

'Det er bare ikke sammen med os, det sker, og derfor kan vi ikke udadtil se ud som om, at vi er del af samme team, da det skaber forvirring hos mange. En forvirring, som vi ikke skal bruge tid på.'

Administratorerne slutter af med at skrive, at dette længe har været familiens ønske, og at de derfor har lavet opslaget, som det ikke er muligt at kommentere på, da det ikke er et oplæg til debat.

BT har været i skriftlig kontakt med Zuzu Heidelbach, som er uforstående over for udsmidningen.

'Jeg tager lang afstand fra alt det drama, jeg ikke vidste foregik. Når det så er sagt, så stopper vi selvfølgelig ikke med at lede, vi har altid haft en lille gruppe, der holdt os for os selv. Det har aldrig været nogen hemmelighed, ligesom der er mange andre, der har lavet små grupper og eftersøger på deres måde, og bruger mere eller mindre 12 timer i døgnet,' skriver hun.

Hun understreger, at hendes primære formal er at få Emilie hjem til sin familie. BT har spurgt hende, hvorfor hun har ageret som talsmand for familien, når administratorerne af gruppen påstår, at hun aldrig er blevet bedt om det, og hun står fast på, at hun er blevet bedt om det.

'Jamen det ved jeg ikke lige, hvordan jeg skal forholde mig til, det er jo 100% deres valg, hvem de ønsker udtaler for sig, det var blot, hvad de bad om det første lange stykke tid og har ikke udtalt mig på deres vegne uden at have talt med dem først,' skriver hun.

Hun påpeger, at hun nu mener, det skal være op til organisationen Missing People at udtale sig, og at hun vil holde sig til at have kontakt med de frivillige.