En nabostrid mellem DR-værterne Nikolaj Sommer og kæresten Line Gertsen og de øvrige beboere i Sydhavnen ender nu i retten
En nabostrid mellem DR-værterne Nikolaj Sommer og kæresten Line Gertsen og de øvrige beboere i Sydhavnen ender nu i retten

Flere års nabostrid i sydhavnen er endt med et nederlag til tidligere DR-vært og nuværende spindoktor for Bjarne Corydon Nikolaj Sommer og hans hustru DR-værten Line Gertsen.

Østre Landsret gav i går medhold til spindoktorens tidligere naboer i en strid om retten til 200 kvadratmeter jord. Striden kulminerede da Nikolaj Sommer smadrede hånden ned i en nabos bilrude, så den gik itu.

Kamparenaen er et kvarter bestående af 17 tidligere bådhuse, der er ombygget til beboelse. Flere huse er primitivt opført i træ og blik, men området er attraktivt som beboelse fordi de ligger lige ned til vandet.

Foreningen er tæt bebygget, og derfor mangler der det friareal der skal til, for at husene kan godkendes til beboelse.

Derfor besluttede Andelsforeningen BK87 i 2007 at opkøbe 200 kvadratmeter jord, og det er blandt andet disse 200 kvadratmeter der har skabt splid mellem tv-parret og deres naboer.

Nikolaj Sommer og Line Gertsenn var blandt initiativtagerne til købet.

På et møde i 2010 blev det besluttet, at syv ud af andelsforeningens 17 andelshavere fik de såkaldte byggerettigheder, som de 200 nye kvadratmeter gav. Syv huse - hvoraf de to tilhørte Nikolaj Sommer og Line Gertsen -  kunne med andre ord bruge det fællesindkøbte areal til at få husene godkendt til beboelse.

Men den beslutning var ugyldig, fastslog Østre Landsret i går.

- Andelsforeningen BK 87 tilpligtes at anerkende, at beslutningen truffet på ordinær generalforsamling i foreningen den 22. marts 2010 om fordeling af byggerettigheder er ugyldig, lyder dommen.

Andelsforeningen BK87 er samtidig forpligtet til betale sagsomkostninger på 100.000 kroner for de tre andelshavere, der har lagt sagen an.

Per Johansen, som var en af tre sagsøgere, er tilfreds med dommen.

- Dommen betyder, at det tilkøbte jord nu er fællesareal og vil blive ligeligt fordelt mellem alle huse, så alle får flere boligkvadratmeter, siger han.

Nikolaj Sommer ønsker ikke at kommentere sagen over for BT.

- Det er ikke en sag, der involverer mig. Jeg er flyttet derfra og er trådt ud af bestyrelsen. Jeg ejer stadig et hus, som jeg lejer ud, og jeg prøver at komme derude så lidt som muligt, siger Nikolaj Sommer.

Nikolaj Sommer var vært på Deadline i fire år, indtil han blev ansat som kommunikationschef i Finansministeriet. Line Gertsen er vært på TV-Avisen. Sammen har de et fælles barn.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.