Den kendte biograf Palads i København er i disse dage et omdiskuteret emne på Facebook.

Årsagen skyldes en plakat, hvor biografens lokale ledelse advarer mod ballade og støj i forbindelse med den muslimske festlighed Eid, der fejrer afslutningen på ramadanen.

På det sociale medie Facebook er flere danskere forarget over teksten på plakaten, som mange mener at indeholde racistiske undertoner. Her står blandt andet:

- Man kan måske forvente et højere antal gæster og støjniveau end normalt. Det kan gælde film som Batman 3, Bourne Legacy, Total Recall, Abraham Lincolm og Prometheus, men det kan man aldrig rigtig vide på forhånd.

Plakaterne meddeler også, at der er indsat vagter de næste par dage for at sikre, at der ikke opstår ballade.

- G4S vagter vil hele dagen rundere i alle vores sale, så hvis du oplever uacceptabel opførsel, bedes du henvende dig til dem eller til vore kontrollører. Vi undskylder på forhånd de "gener", der måske opstår i forbindelse med dit/jeres besøg.

Har taget plakaterne ned igen

Hos Nordisk Film Biografer er man ked af den måde, som plakaterne er blevet opfattet på. Og man har derfor valgt at tage dem ned.

- Jeg er rigtig ked af opslaget og undskylder. Det er hammer ærgerligt, at de i første gang er kommet op og hænge, for selv om opslaget var velment, så har det skabt misforståelser, lyder det fra administrerende direktør i Nordisk Film Biografer, John Tønnes og understreger, at konteksten ikke var racistisk ment.

- Det er vores ansvarlige i Palads, der bare gerne ville informere vores gæster om, at der kan være ekstra tilstrømning til biografen de næste par dage, siger han og forklarer, at når der er ekstraordinært mange mennesker i biografen, vil der altid være nogle unge drenge, der laver lidt ballade, så som at kaste med popcorn og komme med høje kommentarer under filmen.

- Vi har vagter på 2-5 gange om året i forbindelse med forskellige festligheder, så det er ikke fordi, det er er en muslimsk højtid. Det her har intet at gøre med religiøs tilhørsforhold. Vi har også vagter på i forbindelse med andre festligheder. Det kan blandt andet være Blå Mandag, uden at jeg er helt sikker på, at vi har vagter på der, siger han.

Samtidig påpeger han, at Nordisk Film Biografer er en stor organisation, hvor der skal være plads til alle.

- Nogle biografer lukker, når der er Eid. Det ønsker vi ikke at gøre. Vi vil gerne vise, at vi er rummelige. Derfor er det så ærgerligt, at plakaten kom op at hænge, siger han.