Modelfoto
Modelfoto

Flere danske piger fra Vejle-området har fortalt, at de på hjemmesiden 'rate and chill' har set et billede af dem selv. Et billede som de ikke har givet tilladelse til at blive brugt på siden.

På hjemmesiden 'Rate and Chill' bliver Facebook-profilbilleder af to piger sat op mod hinanden, og så skal man bedømme dem ud fra deres udseende. Heraf kommer der en top-liste og en bund-liste. Flere piger er stået frem i medierne, hvor de har fortalt, at det ikke er noget, som de har indvilliget i at gøre. En af disse er 19-årige Henriette Pedersen, der ikke lige havde regnet med at se sit billede på sådan en hjemmeside:

Børn

»Jeg blev dårlig og følte mig utilpas. Jeg havde ikke givet tilladelse til, at de måtte linke til min side. Jeg synes, det er en forfærdelig ting at gøre, og det er decideret ulækkert at gøre mod nogen, når de ikke selv er klar over det,« siger Henriette Pedersen til metroxpress.

Hun er langt fra den eneste pige, der føler sig brugt. 18-årige Marie Vang-Hansen fortæller her om, hvad der skete, da hun gik til politiet med det.

»Det gjorde mig rigtig sur, og jeg synes, det var ubehageligt, at nogen var på den dårlige liste. Jeg fik ondt i maven over det og gik til politiet med det. Men jeg blev ikke taget seriøst, og politibetjenten sagde endda, at han ikke forstod, hvorfor jeg gik så højt op i det, når jeg nu lå på den gode liste,« siger Marie Vang-Hansen til TV 2.

Susanne Bjerrehus misbrugt på facebook - 1

facebook

Fra Forbrugerrådet TÆNK lyder svaret klart, at brugen af billeder uden samtykke er et klart brud på persondataloven, men der er desværre ikke meget, man kan gøre for at straffe personerne bag i skrivende stund.

Personerne bag hjemmesiden har ikke ønsket at stille sig frem ved navns nævnelse, og de hævder, at alle, der har skrevet og bedt om at få fjernet deres billeder, har fået det gjort.

»Jeg ved ikke, om jeg er blevet slettet derinde, men jeg gik ind og tjekkede mine privatindstillinger på Facebook og ændrede mit profilbillede til standardbilledet,« fortæller Henriette Pedersen.

Efter sagen har ramt medierne er følgende opdatering lagt ud på deres hjemmeside:

»Opdatering! Vi takker for den masive eksponering i medierne, og vi mener at vores eksperiment er fuldført.
Hjemmesiden lukker og slukker den 14. januar 2016. kl 19:40
Der vil komme en artikel i Vejle Amts Folkeblad d. 14. januar, som forklarer vores lille eksperiment og vores personlige syn på tingene.
Artiklen vil blive linket på hjemmesiden her.
«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.