Foto: Michael Nordborg

Det er glat derude! Helt utroligt glat. Politikredse flere steder i landet advarer torsdag morgen om usædvanlige glatte veje.

Det samme gør Vejdirektoratet, som oplyser, at der saltes i hele landet, og at der er risiko for såkaldt 'sort is.'

»Vi har meldinger om glatte veje over det meste af landet, så det er en god idé at køre forsigtigt og køre hjemmefra i god tid,« siger vagthavende ved Vejdirektoratet Camilla Eghøj.

Siden klokken fem har der alene på Sydsjælland og Lolland-Falster været ti større og mindre uheld i morgentrafikken.

»Det er helt vildt. Det vælter ind. Det er rigtig, rigtig glat her til morgen,« lyder det fra vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Mest alvorligt er et uheld lige nord for Nykøbing Falster på Gåbensevej, hvor der er meldinger om personskade. Det er endnu uvist, præcis hvad der er sket, men det bliver muligvis nødvendigt at tilkalde bilinspektør til stedet, som politiet altid gør ved alvorlige trafikulykker.

Vejen er en af de større, som går til færgen, og den er i skrivende stund spærret på ubestemt tid.

Også omkring Slagelse kørte flere biler galt torsdag morgen.

»Det er trer biler, der er kørt sammen. Mere ved jeg ikke lige nu,« siger Stefan Jensen.

Politiet råder bilisterne til at køre ekstraordinært forsigtigt torsdag morgen.

»Eller vent med at køre hjemmefra, hvis man har mulighed for det. Så vent en times tid, til temperaturerne er steget en smule,« lyder det fra vagtchefen.

Også på Midt- og Vestsjælland skøjter bilerne nogle steder rundt på vejene. Politiet advarer om såkaldt 'sort is.'

»Det er hamrende glat, så det er bare med at køre forsigtigt, for man kan ikke se, at det er glat. Du tror, at vejen er fin, og så er det i virkeligheden utrolig glat. Så man skal virkelig passe på og lige bruge et kvarter ekstra på at komme på arbejde,« siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

»Vi har heldigvis ikke haft alvorlige uheld med personskade,« tilføjer han og fortæller, at politikredsen har haft tre til fem uheld, hvor bilister er kørt i grøften. En enkelt rullede rundt på taget, men føreren kunne heldigvis selv forlade bilen.

Skal du ad Holbækmotorvejen i morgenmyldretiden, skal du væbne dig med tålmodighed. Her betyder et uheld tidligere på morgenen nemlig, at der er tæt kø. Også på Rute 55, som løber parallel med motorvejen, er der massiv kø.

Omkring klokken havl ni kørte fire biler sammen på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød i nordgående retning. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade, men uheldet giver en del problemer i morgenmyldretiden.

Ifølge Vejdirektoratet skal bilisterne regne med i hvet fald en halv times længere rejsetid.

Også flere jyske politikredse melder om glatte veje torsdag morgen.

Du kan selv orientere dig om trafiksituationen på Vejdirektoratets hjemmeside.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.