Danskerne vægter størrelse, pris og komfort mere end sikkerhed, når de køber ny bil, viser en ny undersøgelse fra FDM.

Udseende er vigtigt, når det kommer til biler. Faktisk så vigtigt, at danskerne går mere op i at have en lækker bil end i, at den er sikker og kan beskytte dem i trafikken.

Det viser en undersøgelse fra AutoIndex 2015 foretaget for FDM og Loyalty Group af 22.000 bilejeres tilfredshed med bil og forhandler, skriver dr.dk.

Bilens størrelse står således øverst på ønskesedlen, når danskerne køber ny bil, dernæst kommer prisen, og bilens køreegenskaber og siddekomfort indtager tredje- og fjerdepladsen.

Helt nede på en femteplads finder man sikkerhed, og det kan VW Danmark nikke genkendende til.

Forbrugerne vægter nemlig bilens udseende højere end nyt sikkerhedsudstyr til den, fortæller salgschef Michael Ebeling til dr.dk.

»Så er det som regel mere visuelle ting. Det kan være alufælge, det kan være indfarvede spejle, men det kan også være nogle komfortting. Her snakker vi måske læderrat, armlæn og så videre. Det er de ting, der typisk bliver tilvalgt af forbrugeren,« siger han.

Rådet for Sikker Trafik efterspørger flere nye biler med det allernyeste sikkerhedsudstyr. Der er nemlig en klar sammenhæng mellem sikre biler og antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, lyder det fra administrerende direktør Mogens Kjærgaard Møller.