Foto: Jakob Boserup

Fremover kan borgerne i store dele af Region Midtjylland se frem til længere ventetider på bussen - hvis der da overhovedet kommer til at køre nogen. Regionen planlægger nemlig at spare en stor del af busruterne væk.

35 millioner kroner.

Så mange penge vil Region Midtjylland ifølge TV 2 Østjylland spare ved at nedjustere eller helt sløjfe adskillige busruter i regionen. En beslutning, der ikke ligefrem møder begejstring hos borgere i de byer, der fremover kan se frem til færre eller stort set ingen busser.

knaldperlen

En af dem er førtidspensionisten Benny Madsen, der bor i byen Ryomgård i Syddjurs Kommune. Han er dårligt gående og har derfor behov for busruten, når han skal til og fra møder på kommunen.

»Det er meget forkert, for der er dårlige forbindelser i forvejen,« siger han til TV 2 Østjylland.

Det er endnu ikke lagt fast, hvilke busruter der i sidste ende helt skal fjernes, men der er i første omgang blevet udarbejdet en bruttoliste, hvoraf det fremgår, at busruten gennem netop Ryomgård vil blive nedlagt. Ifølge TV 2 Østjylland er det særligt byerne i Syddjurs Kommune, der bliver udfordret af de manglende busruter, da der i forvejen ikke er særlig mange afgange.

Woody

Og det ærgre Kirstine Bille (F), der er fungerende borgmester i kommunen. Hun påpeger over for TV 2 Østjylland, at det i sidste ende kan betyde, at Syddjurs Kommune selv må finde pengene til at finansiere busruterne.

Du kan se, hvilke ruter man har i sinde at nedlægge eller justere ved at klikke her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.