DRs største talent bliver kanalchef på Radio 24/7 med et andet af DRs supertalenter, Mads Brügger.

Så er der igen gang i udskiftningen i Danmarks Radio.

Samtidig med en større fyringsrunde i toppen af DR, hvor blandt andet mediechef Michael Kamber og DRs kommunikationschef er blevet fyret, vælger Mikael Bertelsen, at forlade DR.

Det gør han sammen med hans (næsten) faste makker Mads Brügger, som han blandt andet har lavet den 11. time, Læsegruppen Fra Sundholm samt mange andre originale tv og radio-programmer sammen med.

De to går til Radio 24/7, for at blive kanalchefer for den nye station, der efter planen starter til efteråret, og regnes for at kunne blive den første alvorlige udfordrer til Danmarks Radios radio.

- Jeg har været i DR i næsten tyve år, så jeg synes det er på tide, at jeg flytter hjemmefra, smiler Mikael Bertelsen i røret.

Til bt.dk siger han, at de to nye kanalchefers opgave bliver at opfinde nye programmer og finde de rigtige folk til den nye stations programmer.

Et job han før har prøvet med succes på DR2 fra 2003 til 2006, hvor Bertelsen blandt andet stod bag lanceringen af Drengene Fra Angora, Musikprogrammet, Jersild og Spin og Jul På Vesterbro. Her rekrutterede han samtidig DRs mest markante nyere TV-vært, Clement Kjærsgård og hans første programmer Tal Med Gud og Clement Direkte. 

- Det er klart at jeg har en stor kærlighed til Danmarks Radio, men det bliver spændende, at starte noget nyt, og radio er jo et fantastisk medie, som jeg altid har haft et særligt forhold til, siger Mikael Bertelsen, der startede på DRs legendariske ungdomsradio-program P4 i P1 som studievært i 1991.

Kan du få det rum på den nye radiostation, som du har haft på DR? 
- Ja, det tror jeg godt jeg kan. Selvom jeg skal være mere bag programmerne, så holder jeg meget af, at finde på nye ting, og rekruttere nye folk.