Den verdens førende producent af marcipan, danske Odense Marcipan, havde i 2016 sit største underskud i nyere tid.

Det viser nøgletallene fra producenten.

I 2015 så det ellers ud til, at der var nye positive tider for marcipanproducenten. De havde nemlig vendt mange års underskud til overskud. Men i 2016 gik det altså den forkerte vej igen, og producenten havde et enormt underskud på 25,1 millioner kroner.

Det skriver JP Finans.

Det er angiveligt en fabrik i Italien, der har kostet dyrt. Nærmere bestemt er der tale om datterselskabet Natural Food, der via en fabrik i Italien har produceret marcipan og nougat for Odense Marcipan siden 2008.

Alene fabrikken i Italien har kostet den danske marcipanproducent over 40 millioner kroner i 2016. Derfor valgte bestyrelsen tilbage i december måned at lukke for produktionen på fabrikken og sælge ud af aktiverne.

»Fremadrettet forventes et pænt positivt resultat grundet afviklingen af aktiviteten i Italien,« skriver Odense Marcipan i regnskabet ifølge JP Finans.

Men datterselskabet i Italien er ikke det eneste sted, der skuffer for Odense Marcipan. Således har et andet datterselskab, Bæchs Conditori, kun haft en indtjening på 300.000 kroner, og det er langt fra, hvad Odense Marcipan havde forventet.

Faldene råvarepriser har også kostet Odense Marcipan dyrt.

Odense Marcipan, der er ejet af den store norske Orkla-koncern, blev oprettet i 1909 og har 147 fuldtidsmedarbejdere.