Lyt til artiklen

Peter Lundin - en af Danmarks mest berygtede mordere, der blandt andet er dømt for at have dræbt og parteret to drenge - skal være far.

Det har hans kone, Betinna Brøns, offentliggjort på Facebook.

- Kære alle dejlige mennesker, jeg har her på Facebook. Synes det er på tide at dele denne nyhed, som ikke kan skjules meget længere. Jeg venter verdens dejligste lille dreng til oktober, skriver hun på Facebook-profilen, hvor hun har valgt at kalde sig Betinna Peter Gene Hernandez (efter sangeren Bruno Mars, red.).

Efter alt at dømme glæder Betinna Brøns sig til at føde sit og Lundins barn.

- Jeg er utrolig glad og glæder mig over hvert eneste lille fremskridt. Jeg er i uge 18 og er allerede nu utålmodig. Kærlig hilsen, verdens lykkeligste kommende mor, skriver hun.

Ville ikke have børn

Betinna Brøns har ellers tidligere afvist, at hun ville have børn med den firedobbelt morder.

- Jamen, det er slet ikke en del af vores samtaler og vores planlægning. Der ville være utrolig meget, der skulle forandre sig, for at det overhovedet kunne blive aktuelt – og det er jeg slet ikke sikker på, at det nogensinde gør, udtalte hun til BT i forbindelse med parrets bryllup.

En central kilde bekræfter dog overfor BT, at det er Peter Lundin, der nu hedder Bjarne Skounborg, som er faderen til Betinnas barn.

Ifølge BTs oplysninger er Peter Lundin glad for nyheden om graviditeten, som han har fortalt både ansatte og andre indsatte i Anstalten ved Herstedvester om.

Parret fandt sammen i 2009. Hun havde på handelsskolen skrevet en opgave om ham i psykologi, og en dag besluttede hun at kontakte ham i fængslet. Hun var nysgerrig efter at finde ud af, hvem han var, har hun tidligere fortalt i et interview med BT.

Læs også: Peter Lundin i retten mod Line Gertsen

- I lang tid var vi bare venner, før det udviklede sig til mere. Og da det blev til et forhold, besluttede jeg mig for at give ham en chance. Og den har han taget, sagde hun dengang.

Den 26. maj 2011 sagde de så ja til hinanden i fængselskirken i Anstalten ved Herstedvester, hvor Danmarks farligste forbrydere sidder fængslet. Det er Lundins tredje ægteskab og Betinna Brøns’ første.

Når hun nedkommer med parrets første fælles barn i oktober, bliver Peter Lundin far for anden gang. I maj 2000 fødte hans første kone Tina deres søn, Nicholas.

Kun få måneder efter Nicholas’ fødsel dræbte og parterede Lundin på grusom vis sin daværende kæreste Marianne Pedersen og hendes to sønner, 10-årige Dennis og 12-årige Brian.

Han blev idømt livsvarigt fængsel for det tredobbelte drab og har siden afsonet sin straf i Anstalten ved Herstedvester og det topsikrede Statsfængslet Østjylland.

Må ikke se sin første søn

Lundin har i flere omgange forsøgt at få lov til at se sin førstefødte søn, men fik afslag af både Københavns Statsamt og Civilretsdirektoratet, der er den øverste danske myndighed.

Afslagene forsøgte han at få ændret ved at indbringe sagen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, men uden held.

Læs også: Peter Lundin hemmeligt gift i fængslet

- Den megen offentlige omtale af den sag, Niels Schaftner (Peter Lundin skiftede navn til Niels Schaftner efter det tredobbelte drab, red.) er dømt for, har påvirket myndighederne til at straffe oven i straffen og dermed åbenlyst krænket de regler, der er i den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8, sagde hans daværende advokat Peter Hjørne.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Lundin om familieforøgelsen.

Peter Lundin

Født i Roskilde i 1972. I 1979 flyttede han til USA med sine forældre Anna og Ole Lundin.

Omkring den 1. april 1991 dræbte dengang 19-årige Peter Lundin sin mor, Anna, under et skænderi, hvor hun ville klippe hans lange hår. Faderen, Ole, hjalp ham med at skaffe liget af vejen på en Strand i North Carolina. De flygtede herefter til Toronto i Canada, hvor de senere blev anholdt. I 1993 blev Peter Lundin idømt 20 års fængsel for drabet, men fik straffen nedsat til 15 års fængsel. Faderen fik to års fængsel.

I 1994 medvirkede Lundin i TV2 dokumentaren Drømmen om Amerika, hvor han blev interviewet i fængslet. Efter dokumentaren fik han en sværm af breve fra kvinder, der var vilde med ham. En af dem var danske Tina, som han giftede sig med i fængslet i 1996.

På grund af pladsmangel i fængslerne i den amerikanske stat North Carolina, blev Peter Lundin i 1999 løsladt og udvist til Danmark. Her flyttede han ind hos konen Tina, som i maj 2000 fødte hans første barn, sønnen Nicholas. Forholdet gik dog i stykker, og Lundin boede boede på Mændenes Hjem på Nørrebro, indtil han i 2000 flyttede ind hos Marianne Pedersen i hendes villa i Rødovre.

Natten mellem den 16. og 17. juni 2000 dræbte Lundin kæresten Marianne Pedersen og hendes to sønner, Dennis og Brian, i huset i Rødovre. Han lagde ligene i huset kummefryser indtil han et par dage senere parterede dem. Ligdelene kom han i plasticposer, som han skaffede sig af med. I 2001 blev Peter Lundin idømt livsvarigt fængsel for det tredobbelte drab. Han har siden afsonet i Anstalten ved Herstedvester og Statsfængslet Østjylland.

I 2008 giftede Lundin sig med Mariann Poulsen. Ægteskabet varede ikke længe. Ifølge hustruen på grund af utroskab.

I 2011 giftede livstidsfangen sig for tredje gang. Denne gang med den 14 år yngre Betinna Brøns. Parret er stadig gift, og Betinna venter parrets første fælles barn.