TV2-fotograf har været til samtale med nyhedsdirektør efter han røg hash med Gimi Levakovic under optagelser.

En fotograf fra TV2 røg hash sammen med den storkriminelle Gimi Levakovic i forbindelse med optagelserne til dokumentarprogrammet ’Sigøjnerbossen og hans berygtede familie’.

Det fortæller Claudia Jansen til BT. Claudia Jansen var selv en del af familien, mens optagelserne stod på, da hun var gift med Gimi Levakovic’ søn Santino.

I dag er hun flygtet fra familien og lever i Norge på en hemmelig adresse.

TV2 bekræfter, at en af stationens medarbejdere røg hash med Levakovic.

Helt tæt på

Næsten 700.000 danskere så med, da TV2 i januar 2015 kunne vise livet i det, der er blevet kaldt Danmarks mest kriminelle familie indefra.

Gimi Levakovic var omdrejningspunktet i dokumentaren, og tv-stationen skrev selv i programomtalen: ’Nu er det lykkedes TV2 at komme helt tæt på sigøjnerfamilien fra København.’

Claudia Jansen fortæller nu, at den ene af medarbejderne bag programmet røg hash sammen med sigøjnerbossen.

»I en pause røg han hash med Gimi. Gimi tilbød ham at ryge hash, og så gjorde han det,« siger Claudia Jansen.

BT har spurgt TV2, om det er korrekt, at en medarbejder røg hash med Gimi Levakovic.

»Vi er først nu, i forbindelse med BT’s henvendelse, blevet klar over, at TV2-fotografen efter en optagelse har røget hash sammen med en af kilderne i vores program. Selv om det ligger et par år tilbage, ser vi med stor alvor på det, for den slags er naturligvis uacceptabelt,« skriver dokumentarchef hos TV2 Troels Jørgensen.

Ikke i orden

Han har sendt sagen videre til nyhedsdirektør Mikkel Hertz.

»Indtagelse af rusmidler i arbejdstiden er i strid med TV2s personalepolitik, og den pågældende medarbejder kompromitterer med sin handling både kolleger og produktion. Nyhedsdirektøren har derfor nu haft en meget alvorlig samtale med medarbejderen, og vi håndterer det herfra som en intern personalesag.«

Hvad er TV2s holdning til, at journalister ryger hash med kilderne?

»Det er naturligvis ikke i orden. Derfor har TV2 også draget konsekvensen i forhold til den pågældende medarbejder,« forklarer Troels Jørgensen.

Claudia Jansen mener også at kunne huske, at den anden medarbejder bag programmet så, at der blev røget hash, men så gennem fingre med det. Det afviser TV2.

»Han var ikke til stede, da det skete,« siger Troels Jørgensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.