Der var ingen S-tog at tage fra Nørreport Station tirsdag eftermiddag.
Der var ingen S-tog at tage fra Nørreport Station tirsdag eftermiddag. Foto: Nils Meilvang

Næsten alle S-tog holder tirsdag eftermiddag stille som følge af tekniske problemer. Det oplyser Banedanmark og DSB. Det er kun Ringbanen, der ikke er ramt af den tekniske fejl, der har ramt en tredjedel af S-togene.

- Her i løbet af formiddagen har vi fået beskadiget en tredjedel af alle S-toge, der er ude at køre. Deres strømaftagere er beskadigede, og det betyder altså, de ikke kan køre, fordi de ikke kan få tilført strøm, siger Claus Christiansen, der er sektionschef hos Banedanmark.

Alle S-tog undtagen linje F er aflyst, og Banedanmark er i gang med at lokalisere fejlen.

Banedanmark oplyser 13.30, at fejlen forhåbentligt er fundet i løbet af en times tid, men det betyder ikke, at S-togene kommer til at køre normalt igen.

- Vi håber at få opdaget fejlen inden længe, så vi kan komme til at køre med reduceret drift i myldretiden. En tredjedel af togene er som sagt beskadigede, så det er svært at sige, hvornår vi kommer til genoptage fuld drift, siger Claus Christiansen og beklager de problemer, passagererne har lige nu:

- Det er til gene for rigtig mange passagerer, og det beklager vi meget. Vi har sat busser ind, og det er desværre ikke nok, så det ville være godt, hvis folk kunne hjælpe hinanden lidt.

Mellem Valby og Hellerup henviser DSB passagerer til regional- og Øresundstog, og så er der sat busser ind på en lang række strækninger.

Det gælder København H-Køge, Valby-Høje Taastrup, Valby-Frederikssund, Svanemøllen-Farum, Hellerup-Hillerød og Hellerup-Klampenborg.

- Antallet af busser er begrænset, så der kan opstå pladsmangel og lang ventetid, skriver DSB.

Claus Christiansen henviser desuden til DSB's hjemmeside, der skulle være opdateret med information om de busser, der er sat ind i stedet for togene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.