(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Henning Bagger

Julens første store rejsedag forløber foreløbig fint, oplyser Banedanmark, der har hentet erstatninger ind for det strejkende personale.

Selv om en del af fejlretningspersonalet i Banedanmark har nedlagt arbejdet fredag morgen, glider trafikken som den skal.

I en pressemeddelelse bekræfter Banedanmark, at der er opstået en strejke blandt medarbejdere, der blandt andet retter fejl på signalsystemet, men deres opgaver varetages nu af andet personale.

For Banedanmark og DSB er arbejdsnedlæggelsen ubelejlig, da fredag er udnævnt til »præcisionsdag«, men foreløbig har strejken altså ikke haft betydning for driften.

- Vi har alle kræfter sat ind på at sikre en god juletrafik, og her til morgen er togene blandt andet kommet flot ud af Hovedbanegården på vores præcisionsdag. Mange er afgået på sekundet, siger administrerende direktør Jesper Hnasen fra Banedanmark.

- Vi har folk, der kan træde til ved fejlretning, og vi arbejder hårdt for, at passagererne bliver påvirket mindst muligt af denne overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, fastslår han.

De eneste problemer, som Banedanmark hidtil har registreret fredag, er på S-banen, hvor teknisk personale er i gang med at rette fejlene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.