Fede Finn & Funny Boyz er gået i opløsning, og det betyder, at Fede Finn med det borgerlige navn Lennart Johannessen står på den ene side, mens de øvrige medlemmer af bandet står på den anden side.

Nyheden om bandets opløsning kom fredag. Og nu står Maud Kofod frem og fortæller sin version af, hvad der er sket.

»Vi er blevet fyret, og vi vil derfor prøve at starte et nyt orkester,« siger Maud Kofod, der er sanger og saxofonist, til BT.

Hun vil helst ikke fortælle, hvad der præcist er gået forud for fyresedlen fra Lennart Johannessen, der er kendt som Fede Finn.

Han og resten af bandet i Fede Finn & Funny Boyz brød for alvor igennem i Danmark med monsterhittet 'Kærligheden Brænder', som dansktop-gruppen udgav i 2007. Efterfølgende har de været populære gæster til diverse halballer og byfester i rundt omkring i Danmark.

Maud Kofod og de andre nu tidligere medlemmer af Fede Finn & Funny Boyz vil gerne lukke døren stille og roligt og skilles på den bedst mulige måde, fortæller hun til BT.

Fyringen kommer dog som en overraskelse for Maud Kofod, og specielt måden det er sket på, fortæller hun, uden at hun har lyst til at uddybe det nærmere.

Ifølge Ritzau skulle de fyrede musikere have ‘optrådt både dybt illoyalt og firma-fjendsk’. Den opfattelse forstår Maud Kofod dog ikke noget af.

»Jeg har altid været en god ambassadør for Fede Finn & Funny Boyz. Vi har ikke opført os illoyalt. Vi har altid været professionelle og kan se os selv i øjnene, for det vi har gjort,« siger Maud Kofod.

Hun afviser samtidig, at det har noget at gøre med, at Lennart Johannessen har meldt ud, at han gerne vil holde en pause, og at resten af bandet derfor har set det som en mulighed for at stikke halen mellem benene.

I stedet kalder hun nyheden for ‘trist, men glæder sig over at kunne kigge tilbage på nogle gode år i Fede Finn & Funny Boyz. Det er et overstået kapitel nu, så de fyrede bandmedlemmer vil kigge fremad og har allerede et nyt projekt på tegnebrættet.

»Nu har vi blod på tanden til at skrive musik, som stadig er på dansk. Vi kunne godt tænke os at lave noget i en Shu-bi-dua/Danser med Drenge-stil,« siger Maud Kofod til BT.

Maud og Mænd bliver angiveligt gruppens nye navn . Den kommer til at bestå af Robert Langkilde, Jimmi Koldenborg og Lars Andreasen, fortæller Maud Kofod.

Hun og de andre musikere går nu på ferie, og så vil de give sig i kast med at starte det nye projekt op.

For to år siden forsøgte Fede Finn & Funny Boyz at indtage de europæiske skisportssteder med nummeret 'Du Bist Mein Hansi-boy', som du kan høre i videoen nedenfor.