3Fs formand, Poul Erik Skov Christensen, chatter med bt.dk's læsere mellem kl. 10.30 og 11.30 om sagen om Restaurant Vejlegården.
3Fs formand, Poul Erik Skov Christensen, chatter med bt.dk's læsere mellem kl. 10.30 og 11.30 om sagen om Restaurant Vejlegården. Foto: Collage/Torkild Adsersen

I dag mellem klokken 10.30 og 11.30 kan du chatte med Poul Erik Skov Christensen, formand for 3F. Her sidder han klar til at svare på dine spørgsmål om blokaden mod Restaurant Vejlegården. Inden arrangementet kan du i denne artikel få overblik over, hvad det er fagforeningen kæmper for.

Fagforbundet 3F har udarbejdet et notat med 46 punkter fra de to overenskomster. Det vil sige 3Fs overenskomst med arbejdsgiverorganisationen Horesta og Kristelig Fagforenings overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening.

Kristelig Arbejdsgiverforening har fået forelagt notatet og og bekræfter tallene, men afviser, at de i sig selv giver det samlede billede af vilkårene.

Løndumping


I 3F konkluderer forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen, at sammenligningen viser, at 3Fs aftale er bedst.

- De andres overenskomst betyder jo, at der ikke er overtidsbetaling, at man kan aflønne folk med 110 kroner i timen. Det er løndumping. Så enkelt er det, siger Poul Erik Skov Christensen.

3F vil beholde magten

Hos de kristelige er man lodret uenig.

- Tallene siger intet om, hvad der er bedst. For det handler jo ikke om, hvorvidt mindstelønnen er 110 kr. i timen. Spørgsmålet er, hvad mindstelønnen afføder af reel løn, og hvilke forhold der er gældende på den enkelte arbejdsplads. Og så vidt jeg har forstået, overholder Vejle-restauratøren også 3Fs overenskomst, siger Karsten Høgild, der er direktør i Kristelig Arbejdsgiverforening. Han mener, al snak om løndumping er et røgslør for 3Fs virkelige dagsorden.

- Det handler om, at de vil bevare magten ude på virksomhederne. De vil ikke give andre lov til at forhandle. De frygter, at de mister deres magtmonopol i forhold til påvirkningen af det politiske system.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.