En analyse af drikkevandet fra Tved Vandværk har vist, at det er blevet forurenet med bakterier. Derfor er det vigtigt, at du koger vandet, før du drikker det.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Det er Tved Vandværk i Syddjurs Kommune, der har analyseret vandet og fundet frem til, at der er et forhøjet indhold af coliforme bakterier. Det påvirker omkring 200 ejendomme i Mols-området, der får vand fra netop det vandværk.

Coliforme bakterier er naturligt forekommende i jord, forrådnet plantemateriale og overfladevand, og de er en indikator på, at der kan findes andre sygdomsfremkaldende bakterier eller vira i vandet, oplyser Tved Vandværk på sin hjemmeside.

Af den grund anbefaler man, at alt vand, der skal drikkes, koges inden brug.

'Ved kogning forstås opvarmning til 100 grader ('spilkoge') i to minutter. Ved brug af elkedel gives en portion vand opkog med 2-5 minutters mellemrum. Kaffemaskiner er ikke anvendelige', oplyses det.

Til Aarhus Stiftstidende fortæller formand for Tved Vandværk, Jens Kr. Meller Thomsen, at der kan gå længe, før vandet ikke længere er forurenet.

»Jeg forventer, at der godt kan gå en uges tid, før vi igen kan bruges vores eget vand,« siger han.

Han anbefaler, at man følger med på Tved Vandværks hjemmeside for nyt i sagen, da det ikke er sikkert, man behøver at koge sit drikkevand hele den næste uges tid.

Hvis du er blevet syg, efter du har drukket vandet, skal du kontakte din læge.