Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

150 medarbejdere hos bagermester Henrik Bisgaard i Nordsjælland har fået en meget trist firmajulegave. Onsdag måtte Henrik Bisgaard meddele sine ansatte, at han har begæret sin virksomhed konkurs, og de ansatte er derfor nødt til at søge om december-lønnen hos Lønmodtagernes Garantifond.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ked af at sige farvel til mine medarbejdere. Det mener jeg af hjertet. Det er ikke det, jeg havde ønsket, siger Henrik Bisgaard til BT.

Han forklarer, at han gennem længere tid har kæmpet for at holde forretningen kørende. Det har også haft personlige omkostninger.

- Alt ryger nu. Jeg har solgt huset i forsøget på at redde min bagervirksomhed, men det var ikke nok, så nu giver jeg op efter 25 år som bagermester. Nu skal jeg have min familie på fode igen, siger Henrik Bisgaard.

Han giver selv de mange nye brødudsalg i supermarkederne en del af skylden for konkursen. 

- Konkurrencen er benhård i vores branche, og de sidste måneder er det gået rigtig stærkt, efter at butikker som Netto og Lidl har åbnet brødudsalg inde i butikkerne, hvor kunderne selv kan tage brødet med fingrene, forklarer Henrik Bisgaard til BT.

Han tror andre bagerier kommer til at følge efter i den kommende tid.

- Der er enkelte af mine kolleger, som har fundet ud af at drive en sund forretning, men der er flere, der kommer til at bukke under, vurderer Henrik Bisgaard.

Bagermesteren har selv valgt strategien "If you can't beat them, join them", nu hvor hans egen virksomhed er gået konkurs. Han skal nemlig fremover være direktør i et selskab, som sælger brød i SuperBests forretninger.