Ansvarshavende chefredaktør Peter Brüchmann har valgt at opsige sin stilling og forlader B.T. pr. 1. maj 2012 for at etablere eget firma med fokus på ledelse, strategi og journalistik.

Han træder tilbage som ansvarshavende allerede med virkning fra i morgen og overlader posten til sin efterfølger. Peter Brüchmann kommer dog til at fortsætte sit engagement med B.T. bare i en ny rolle også efter 1. maj 2012. Det bliver som lederskribent og kommentator på områder som politik, samfundsliv, kultur og sport for B.T.

Chefredaktør Olav Skaaning Andersen overtager jobbet som ansvarshavende chefredaktør for B.T. pr. 1. november. Peter Brüchmann fortsætter i chefredaktionen, indtil et nyt medlem af chefredaktionen er udpeget . Herefter vil han være til rådighed for at løse konkrete opgaver både i det daglige og i forhold til B.T.s aktuelle udviklingsprojekt. Det er fortsat meningen, at B.T. skal have to i chefredaktionen, og der vil nu blive iværksat en søgning af nyt medlem til B.T.s ledelse.

Om skiftet og beslutningen siger, Peter Brüchmann:

- Jeg har taget tilløb til det, der er mit livs modigste beslutning i længere tid. Jeg vil gerne fordybe mig i journalistik og glæder mig til at koncentrere mig om at kommentere på de emner og de personer, som danskerne taler om lige nu. Jeg glæder mig også til at kombinere det med arbejdet med ledelse og strategi. Jeg har i 13 år lavet forandringsledelse i et benhårdt mediemarked og bilder mig ind, at jeg har noget at byde på. Jeg er med på, at der kan være folk, som har svært ved at forstå, hvorfor jeg træder ud af et attraktivt job som ansvarshavende chefredaktør, men jeg har lovet mig selv bare én gang i livet at prøve at være modig.

- Jeg skylder Lisbeth Knudsen stor tak, fordi hun for snart fire år siden gav mig den betroede opgave at lede B.T. Det har været fantastisk at kunne dele disse tanker med hende igennem dette år og sikre en så glidende overgang som muligt for B.T. med Olav Skaaning Andersen, som den helt naturlige arvtager. Det sikrer kontinuiteten og fremdriften i den udvikling, B.T. er i gang med både redaktionelt, forretningsmæssigt og strategisk.

- Jeg er stolt af, at vi har fået sat B.T. på verdenskortet igen. B.T. laver i dag produkter, der bliver taget alvorligt i mediebilledet, vi er en bedre forretning og vi har fået fart på den digitale udvikling afbt.dk og vores mobile produkter. Men jeg er allermest stolt af det fremragende hold, der er sat til at føre B.T. trygt videre med Olav i spidsen.

Lisbeth Knudsen siger:
- Det har været en meget stor fornøjelse at arbejde sammen med Peter Brüchmann, som besidder den for chefredaktører sjældne egenskab at kunne fokusere på hele forretningen - og ikke alene det redaktionelle område. Det har været ekstremt vigtigt for udviklingen af B.T., som i Peters periode som chefredaktør ikke alene har fået en meget stærk position på nyhedsområdet, men også har formået at foretage en markant transformation fra at være en avis med noget web til at være Mecoms og Berlingske Medias stærkeste web-site med en avis, der også har udviklet helt nye sider af sig selv.

- Det glæder mig, at Peter fortsat vil være en af B.T.s profiler nu bare i en anden funktion, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke med det modige valg at springe ud som selvstændig. Som chefredaktør er der masser af faste bindinger og forpligtelser og beslutninger hver eneste dag, som kræver fokus og opmærksomhed, og Peter forberedte mig allerede for et stykke tid siden på, at han havde en drøm om at prøve kræfter med andre ting på et tidspunkt.

- Jeg er samtidig rigtig glad for at kunne pege på den dygtigste chefredaktør, B.T. kunne ønske sig, til at efterfølge Peter Brüchmann. Det er en stor fornøjelse at kunne udnævne Olav Skaaning Andersen til jobbet som ansvarshavende, og jeg glæder mig til at fortsætte og udbygge det gode samarbejde, vi har haft, siden Olav kom til B.T. den 1. februar 2010. Olav kommer til at stå i spidsen for B.T.s store strategiprojekt på det helt rigtige tidspunkt, hvor forberedelserne er gjort, og den konkrete udmøntning skal ske. Jeg er helt sikker på, at Olav også vil fortsætte den stærke linje med at sætte B.T. på lystavlen, når kampen om den daglige nyhedsdagsorden rulles ud.

Olav Skaaning Andersen er 46 år og bliver ansvarshavende chefredaktør med en tung journalistisk og ledelsesmæssig erfaring i bagagen. I en lang periode arbejdede han som reporter og undersøgende journalist på DR, og har vundet flere priser for sine afsløringer. Siden 2000 har han haft ledende redaktørstillinger på flere medier. Først som sportschef på Ekstra Bladet og siden i DR, og fra 2007 som chef for Orientering på P1 og Deadline på DR2, inden han i februar 2010 blev hentet til B.T. som chefredaktør sammen med Peter Brüchmann. Olav Skaaning Andersen er desuden formand for FUJ-juryen, der hvert år uddeler prisen for særlig fremragende journalistik.

Om skiftet siger Olav Skaaning Andersen:
- Jeg har sat meget stor pris på samarbejdet med Peter Brüchmann. Det har været en fornøjelse at være med til at udvikle B.T. journalistisk og forretningsmæssigt med en af branchens stærkeste ledere, og jeg er glad for at vi i fremtiden har Peter tæt knyttet til B.T. som kommentator og lederskribent.

- B.T. har de seneste år udviklet sig til at være et stærkt nyhedsbrand både digitalt og på print, og vi har sat journalistisk dagsorden og taget markedsandele i et stærkt konkurrencepræget marked. Den udvikling agter vi at fortsætte. Nyheder vil - stærkt flankeret af sport, underholdning, sundhed og forbrug - være vores kerneområde, og jeg ser frem til at stå i spidsen for en meget dedikeret gruppe af chefer og medarbejdere, der tager B.T. endnu et skridt i den rigtige retning.