Dagbladet B.T. erkender nu, at en overskrift på forsiden af avisen i Helle Thorning-Schmidt sagen var strammet for meget. Avisen bringer torsdag en rettelse.

"Helles nye løgn. Jurist ikke i tvivl. Det er strafbart".

Sådan stod der på forsiden af dagbladet B.T. den 29. juli med henvisning til nye afsløringer i avisen i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Men nu erkender B. T. s chefredaktør, at den forsidetekst var en fejl, skriver journalisten.dk.

- Vi laver en rettelse, som kommer med i morgen (torsdag). Der er ingen problemer med artiklen, men vi laver en fejl og strammer en forsiderubrik, siger chefredaktør Olav Skaaning Andersen til fagbladets hjemmeside.

- Det burde i den rubrik have fremgået, at juristen kun mener, at det er strafbart, hvis det kan bevises, at det er gjort med forsæt. I rettelsen kommer der til at stå, at der var en fejl i den lille forsiderubrik den 29. juli, siger han.

Historien den pågældende dag handlede om, at Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, afgav "vidt forskellige oplysninger om, hvor tit hendes britiske mand, Stephen Kinnock, opholder sig i Danmark, til henholdsvis den danske befolkning og Justitsministeriet".

Det var artiklerne den 29. juli og den efterfølgende mediestorm, der samme dag fik Helle Thorning-Schmidt til at erkende i en mail til Ritzau, at hun havde lavet en "sløset fejl".

Dagen efter valgte hun at afbryde sin ferie for at svare på spørgsmål fra journalister i Københavns Lufthavn.

Helle Thorning-Schmidt har under forløbet ikke lagt skjul på, at hun mener, at mange af B. T. s artikler har været tendentiøse og faktuelt forkerte.

/ritzau/