B.T. tager skarpt afstand fra højreekstreme synspunkter.

B.T.s chefredaktion tager skarpt afstand fra de holdninger, som den højreekstreme forening, ifølge Redox, står for. Ifølge Redox-rapporten om ORG, så er et af medlemmerne af gruppen redaktionssekretær på B.T.

- Det kommer meget bag på mig, at en redaktionssekretær på B.T. tilsyneladende er en del af ORG-netværket. Det vil vi nu undersøge, og det håndterer vi selvfølgelig internt. Vi tager på det kraftigste afstand fra de ting, som redaktionssekretæren er citeret for, og det er stærkt uheldigt, at den slags udtalelser associeres med B.T., forklarer Olav Skaaning Andersen, chefredaktør på B.T.

- Det her er muligvis et eksempel, hvor ytringsfriheden skal accepteres, ikke elskes. Men det skal ikke forhindre os i at lægge den størst mulige afstand til det, siger Olav Skaaning Andersen.

Selv er redaktionssekretæren på B.T. dybt ulykkelig over hele sagen.

- Så vidt jeg ved, så har ORG ikke eksisteret i årevis. Jeg gik oprindeligt med for mange år siden, fordi det var svært at finde et sted, hvor man kunne være kritisk overfor indvandringen. Men det var en demokratisk bevægelse. Folk var altså ikke voldelige eller troede på en racekrig eller noget i den retning, siger B.T.s medarbejder.

- I dag er jeg ulykkelig over det. Jeg er vitterlig overbevist demokrat. Jeg kan personligt ikke fordrage dem, som bruger vold. Hverken på den ene eller den anden side af det politiske spektrum, forklarer han.