Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det er utrygt at være nabo til udlændingeminister Inger Støjbergs højt profilerede 'Udrejsecenter Kærshovedgård' i Midtjylland.

Flere butikker melder om store problemer med butikstyveri, og det lokale transportselskab, Arriva, melder om manglende betaling for togrejser, skriver Jyllands Posten.

Udrejsecentret, der ligger sydøst for Ikast, huser afviste asylsøgere og kriminelle med udvisningsdomme, og flere af beboerne dér er nu skyld i, at lokalsamfundet reagerer på gentagne tilfælde af brud på love og regler.

Ifølge Jyllands Posten har Fakta i Bording, der ligger blot få kilometer fra Udrejsecentret, øget kameraovervågningen og installeret en overfaldsalarm efter en episode, hvor en medarbejder blev slået med en knytnæve i ansigtet af en af centrets beboere.

Togselskabet Arriva, der betjener togstrækningen mellem Aarhus og Skjern, hvor toget undervejs stopper i Bording, har ifølge Jyllands Posten kontaktet politiet, fordi mange af udlændingene fra centret kører uden billet og i nogle tilfælde maser sig ind i toget, selv om togpersonalet forsøger at holde dem ude, lyder det.

Videre har lokale beboere på et borgermøde for nylig givet udtryk for, at de knap 200 udlændinge fra centret øger utrygheden.

Formand for foreningen Refugees Welcome, Michala Bendixen, mener, at problemerne er forudsigelige, fordi regeringen ikke giver udlændingene mulighed for at arbejde.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) afviser, at regeringen skubber udlændingene ud i kriminalitet.

»De har tag over hovedet og får mad. Det er, hvad de har krav på, ikke et hak mere,« siger ministeren til Jyllands-Posten.

Ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi holder i næste uge et møde med lokalpolitiet om, hvad man kan gøre for at imødegå utrygheden.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.