Selv om det er sommer, kan langt de fleste danskere godt glemme alt om at møde op i shorts og mavebluser på jobbet.

En Yougov undersøgelse i Berlingske viser, at 41 pct. af ledere ikke tolererer shorts og mavebluser på arbejdspladsen.

BT har taget en snak med mangeårig erhvervsleder Asger Aamund om den danske stil på arbejdspladsen.

»Hvis du har kundekontakt, f.eks en receptionist eller konsulent, bliver du nødt til at klæde dig mod det, kunderne gerne vil have. Møder du bankfolk, har de alle slips og habit. Og hvis du kommer som konsulent for et firma i shorts og fuldskæg, så taler du ned til dem og udstråler, at du er ligeglad med det hele, og at du kan gøre, hvad der passer dig. Du pisser på folk. Man skal ikke støde nogen. Men hvis du ikke har kontakt med omverden, kan du jo klæde dig på, som det passer dig,« siger Asger Aamund.

Men arbejder man ikke bedst, hvis man bærer noget, man er tilpas i?

»Nej. Danskerne ligger i bunden, hvad angår velklædte mænd. Danske mænd er bonderøve, der ser forfærdelige ud. Der er nogle, der bliver nødt til at holde fast og stramme op. Tyske, franske og italienske mænd er altid velklædte, når man møder dem. Det giver et dårligt indtryk, hvis du kommer ubarberet, i en svedig skjorte og korte bukser, og skal møde folk,« siger han.

Skaber det en lad holdning?

»Nej, jeg kender mange driverter, der var godt klædt på. Og de mange forskere, jeg kender, der så herrens ud og lignede vildmænd, arbejder bedst i uformelt tøj,« siger Asger Aamund.

Hvordan fortæller man en medarbejder, at den er dårlig klædt?

»Man kan godt sige – uden at være uforskammet – at, hvis du skal ud fra arbejdspladsen, skal du altså være ordentlig klædt på, så du ikke støder an. Jeg prøvede engang i USA, at jeg havde to sælgere med, der kun havde en jakke til deling med. Der blev jeg nødt til at sende den ene hjem. Det var af respekt for de amerikanske medarbejdere, som går meget op i stil. Det er jo ikke for at være ondskabsfuld. Men kommer du og ligner noget, katten har slæbt med ind, så får du ingen ordrer. Så der betyder udseendet meget,« siger Asger Aamund.

Og der er vi danskere skidt?

»Danske mænd er klædt på som en joke.«