Anna Madsen har en cand.merc. fra Copenhagen Business School. Den har hun brugt seks år på at få. I skrivende stund er hun arbejdsløs, men hun vil dog ikke tage alle jobs.

Hun har været fristillet fra sin tidligere arbejdsplads siden nytår, og fra tirsdag i næste uge er hun formelt set ledig. Men Anna Madsen har været flittig, skrevet ansøgninger til små, mellemstore og store private virksomheder og været til flere samtaler - men uden held. Det er dog er ikke alle slags jobs,som akademikeren vil tage. Det skriver Politiken.

»Det vigtigste for mig er at finde et job, men det er jo selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvilket job. Jeg har brugt seks år på at læse, så det ville være lidt mærkeligt, hvis jeg skulle være kassedame i Netto,« siger Anna Madsen til mediet, der også lægger vægt på, at en tur til arbejdspladsen helst ikke må tage mere end én time i hver retning med S-toget.

Hun blev færdiguddannet i slutningen af 2014 og var ansat i sin forhenværende stilling i et års tid.

Chefkonsulent Ulla Grymer fra fagforeningen Djøf har dagligt kontakt med ledige, og hun fortæller om medlemmernes villighed til at tage arbejde.

»De er bestemt ikke kræsne. De ledige vil gerne have et job, mange af dem har jo brugt adskillige år på at tage deres eksamen«, siger hun.

Men en rapport fra beskæftigelseborgmester Anna Mee Allerslevs (R) forvaltning viser, at københavnske akademikere er tilbageholdende med at søge ikke-akademiske job. Djøf anbefaler også deres medlemmer at søge bredt og utraditionelt, men stadig inden for de akademiske rækker.