ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO. Foto: Bax Lindhardt

Tre kranførere er blevet fyret efter arbejdsgiveren ransagede deres arbejdsmobiler.

Det kan være farligt at bruge arbejdsmobilen til private beskeder. Det kan koste jobbet, hvis arbejdsgiveren læser dine beskeder, skriver Politiken.

En afskedigelsessag har rystet flere fagforbund, efter ledelsen i det kommunale selskab Aarhus Havn i al hemmelighed ransagede en kranførers arbejdsmobil.

SMSer fundet på telefonen afslørede ifølge ledelsen mobning af kolleger, der påtog sig overarbejde og det førte til, at kranføreren og to kolleger blev bortvist før jul og efterfølgende har accepteret en frivillig aftrædelsesordning.

Sagen har medført massiv kritik fra juridiske eksperter og fagforeninger og samtidig har de tre tidligere og 25 nuværende kranførere meldt ledelsen til politiet herunder formanden for bestyrelsen og borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

- Det er i strid med straffelovens bestemmelser, at ledelsen på denne måde tiltvinger sig adgang til en medarbejders mobiltelefon, som ifølge aftalen også kan bruges ubegrænset privat, siger Bjarne Overmark, der er advokat for kranførerne.

Advokat Nina Wedsted er ekspert i ansættelsesret, og hun mener, at kommunen har bevæget sig ud på meget tynd is.

- Når vi taler brevhemmeligheden, er vi altså inde at pille ved de rigtig tunge og grundlovssikrede rettigheder, siger hun til Politiken.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.