De seneste uger har ikke nødvendigvis gjort Danmarks ry i udlandet bedre. Men nu kommer der assistance på den front fra en uventet kant. Selveste det berømte og berygtede hacker-kollektiv Anonymous er ude og rose Danmark i flotte vendinger.

'USA burde uden tvivl tage en side fra Danmarks bog ...'. Sådan lyder det i et Facebook-opslag fra en Facebook-side, der slet og ret har navnet 'Anonymous.

I opslaget er der delt et link, som leder ind til en artikel, hvor der listes ti grunde til, hvorfor Danmark er bedre end USA.

Artiklen har overskriften '10 grunde til hvorfor Danmarks 'demokratiske socialisme' er meget bedre en Amerikas kammeratlige kapitalisme', og den lister dermed ti grunde til, hvorfor lille Danmark er bedre rent økonomisk end kæmpe USA.

Herunder kommer de ti grunde til, hvorfor Anonymous mener, at Danmark klarer sig bedre end USA. De er i nævnt og forkortet rækkefølge:

1. Danskerne tjener flere penge pr. indbygger
2. Danmark har færre fattige
3. Danmark har færre, som ikke er i arbejde
4. Danmark har en kortere arbejdsuge
5. Danmark bruger flere penge på indbyggernes sundhed
6. I Danmark er det gratis at studere, og studerende får penge for det. Mens det er dyrt at studere i USA
7. Danmark er ifølge Forbes det bedste land, når det kommer til at drive virksomhed
8. Danmark har et helt års forældreorlov
9. Danskerne sparer mere op, men bruger færre penge på husholdningen end amerikanerne
10. Danskerne er mere lykkelige end amerikanerne

Du kan se opslaget herunder:

Bragt i forbindelse med USA-valg
Hele artiklen, som du kan finde her, er dermed nærmest en lang hyldest til vores lille land. Samtidig er artiklen bygget op med en mængde forskellige links, som understøtter de påstande, Anonymous kommer med om Danmark og USA.

Pressefolk, som arbejder med hacker-organisationen, havde i første omgang lavet artiklen i forbindelse med den demokratiske præsidentkandidat-debat, hvor både Hillary Clinton og Bernie Sanders havde nævnt Danmark og resten af de nordiske lande.

Men for godt 14 timer siden mente man så, at det var værd at lægge artiklen på Facebook igen.

På de timer er opslaget blevet 'liket' over 15.000 gange, kommenteret mere end 1.500 gang og delt over 3.600 gange. Et tal, der hele tiden stiger.

Anonymous mod IS
Anonymous bliver ofte beskrævet som et løst hacker-kollektiv, der består af mange forskellige dele i mange forskellige lande.

Det er svært at beskrive Anonymous som en organisation, selvom den arbejder under et navn. Men typisk er det forskellige hacker-grupperinger, som vælger at angribe mål online under navnet Anonymous. Ofte er det ud fra et stærkt idealistisk udgangspunkt. Og tankegangen om anarki spiller en ikke ubetydelig rolle i Anonymous' ideologi.

Tidligere har Anonymous angrebet virksomheder og regeringer. På det seneste har det vakt stor opmærksomhed, at Anonymous er begyndt at gå efter Islamisk Stat, hvor de blandt andet er gået efter terrororganisationens propaganda-maskine online.

Det kan du se og læse mere om herunder.

Den side, som roser Danmark, har navnet AnonHQ, hvilket kan oversættes til 'Anonymous-hovedkvarteret', og beskriver sig selv som 'en uafhængig og undersøgende nyhedsorganisation, som er drevet af folk fra Anonymous-kollektivet'.