»Hvis Inger Støjberg vil stoppe mig, må hun sætte mig i fængsel,« lyder det fra Annika Holm Nielsen, som mandag hjalp en flygtning til Sverige.

Mandag aften hjalp 24-årige Annika Holm Nielsen og hendes venner en syrisk flygtning til Sverige. De mødte ham på Hovedbanegården og sejlede ham til Malmø.

De fire venner tog sagen i egen hånd og gik i aktion i protest mod den danske regerings udlændige- og flygtningepolitik.

»I dag har Fort Europas umenneskelige flygtningepolitik gjort mig til menneskesmugler. Sidder i en båd på Øresund, på vej mod Malmø for at sætte Abdel i land i sikkerhed i Sverige. Ville ønske jeg boede i et land hvor vi med åbne arme tog imod mennesker der flygter fra krig, sult og nød,« skrev hun på sin profil på Facebook.

LÆS OGSÅ:

Hendes opslag fik i løbet af ingen tid over 1500 likes og er i skrivende stund blevet delt mere end 250 gange.

Annika Holm Nielsen er aktiv i Socialistisk Ungdomsfront og folketingskandidat for Enhedslisten. Overfor avisen Sydsvenskan understreger hun, at hun og hendes venner handlede på egen hånd.

»Vi gør det på grund af flygtningesituationen i Danmark. Mennesker sidder i lejre i flere år uden at få vished om deres fremtid, og deres børn kan ikke gå i skole. Man kan ikke forvente sig et liv i luksus, når man kommer som flygtning, og det er der heller ingen, som gør. Men man skal behandles som menneske, og det bliver man ikke i Danmark, synes jeg,« siger hun til avisen.

Hun forklarer, hvordan hun og vennerne ventede på Hovedbanegården mandag, da der kom et tog ind, som de troede, ville være fyldt med flygtninge. Politiet havde imidlertid tømt toget, inden det nåede til København, men det lykkedes gruppen af få kontakt til en enkelt mand, som tilsyneladende havde gemt sig for politiet.

»Vi havde svært ved at forstå hinanden, men han sagde, at han har familie i Malmø, som han ville forenes med,« siger Annika Holm Nielsen.

»Vi tror, at han kom med de andre flygtninge til Rødby, for da vi viste ham billeder af flygtningene, som gik på motorvejen, kunne han genkende flere af dem. Han har været heldig.«

LÆS OGSÅ:

Annika Holm Nielsen har valgt at dele sin historie for at inspirere andre til at gøre noget tilsvarende. Og hun er fuldstændig klar over, at hendes handling kan få konsekvenser.

»Jeg håber ikke, jeg bliver straffet, selv om jeg er helt klar over de mulige konsekvenser. Men vi må gøre ved den skrækkelige fremtid mennesker, som søger asyl i Danmark, har. Vi har ikke sejlet til Malmø i hemmelighed, men er åbne omkring det, fordi vi håber, at flere skal gøre det samme. Vi vil inspirere andre til at hjælpe mennesker til Sverige.«