Annette Post, der er mor til en af de fire drenge, der er blevet politianmeldt for at have overfaldet en lærer med snebolde i Randers, er vred på Vestervangsskolen.

For skolen i Randers har ikke gidet høre drengenes forældre i sagen, fortæller Annette Post til Randers Amtsavis.

»Jeg er simpelthen så vred over, at vi som forældre ikke har fået lov at sige noget til vores forsvar. Skolen har udlagt sin opfattelse af situationen, og den er så nærmest blevet en sandhed,« siger Annette Post til Randers Amtsavis.

Hendes dreng er blevet dårligt behandlet, og han bliver beskyldt for noget, som han ikke har været en del af, mener hun.

Han var godt nok med til at kaste et par snebolde efter en mandlig lærer fredag. Det var dog kun for sjov. Men det var slet ikke ham, der var med i den værste del af angrebet.

Det var til gengæld en gruppe hætteklædte drenge, der havde samlet en kæmpe bunke snebolde, som angreb læreren, ifølge Annette Post.

Og det kommer til at gå ud over Annette Posts søn, at skolen, ifølge hende, ikke kan identificere de hætteklædte drenge. For hendes søn og de andre drenge, der har fået skylden for angrebet, bar ikke hætter og kunne derfor nemt identificeres, fortæller Annette Post.

Derfor mener hun, at skoleledelsen skal stramme op og komme frem med sandheden. For hendes søn har ikke den pågældende lærer i nogle fag og har derfor ikke noget forhold til ham. Så hun afviser, at sønnen står bag angrebet.

Udover Annette Posts søn var også Mathias Astrup Møller involveret i det ‘uskyldige’ angreb på den mandlige lærer. Han fortalte tirsdag sin version af episoden.

De ældste elever kastede sne mod de yngre elever, men det syntes en mandlig lærer ikke om. Han bad derfor drengene om at stoppe krigen.

Men det skulle han ikke have gjort. For kort efter vendte drengene sigtekornet mod læreren og løb over mod ham. De kastede sne efter læreren i det, som Mathias Astrup Møller mener var et uskyldigt angreb. Fortalte den 16-årige elev til BT.

Han fortalte, at han var med til at kaste sne efter læreren, men afviser, at han ramte læreren. Det gjorde nogle af Mathias’ venner dog. Og det fik alvorlige konsekvenser for dem.

For den mandlige lærer blev nødt til at gå hjem efter drengenes angreb, da han ikke var i stand til at fortsætte med at undervise.

Derefter var det fire drenges tur til at blive sendt hjem - en af dem var Annette Posts søn. Oveni hjemsendelsen blev drengene meldt til politiet af skoleledelsen.

»Det var en bevidst handling, hvor man direkte går efter en lærer, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere på nogen måde, så derfor skrider vi ind med den handling, som vi har gjort,« sagde skolelederen Elsebeth Andersen tirsdag til P4 Østjylland, ifølge Ritzau.

Mathias Astrup Møller mener dog ikke, at han og vennerne stod bag et voldsomt overfald på den mandlige lærer. For Mathias’ venner ramte kun læreren bag på kroppen, ifølge den 16-årige elev fra Vestervangsskolen.

Han er derfor rystet over ledelsens håndtering af sagen.

»Det er grotesk, at de (skolen, red) anmelder det til politiet. De skal jo vejlede os. Ikke ødelægge vores fremtid,« siger Mathias Astrup Møller til BT.

Han kan dog godt se, at det er en træls situation, hvis det gik den mandlige lærer på. Det overrasker ham dog, fordi det bare var en spøg med en lærer, som han tit snakker om fodbold med og har det sjovt med.

»Hvis jeg havde vidst, det var endt sådan her, havde ingen af os gjort det. Det er jeg hundrede procent sikker på. For det var ikke meningen, at der skulle blive sådan et stort nummer ud af ingenting,« siger Mathias Astrup Møller, som altså afviser, at han ramte den mandlige lærer med sne.