Øverst tager Jesper Vollmer sine første skridt

Mens hendes mand, køkkenchefen Jesper Vollmer, i de seneste uger har kæmpet for førligheden efter en tragisk ulykke i Thailand, har Annette Heick valgt at bo i Aarhus og passe sit job på Aarhus Teater.

Nu taler hun i et stort interview i BT torsdag for første gang ud om mandens ulykke og ikke mindst sit eget valg om at holde gang i karrieren op til premieren på ”My Fair Lady” den 20. marts, hvor hun spiller rollen som Eliza. Et valg der er svært at forstå for mange, der ikke kender hende.

Jesper Vollmer blev hårdt kvæstet under en familieferie i Thailand den 21. januar. En kæmpebølge brækkede hans nakke, men til alt held overlevede han den dramatiske ulykke. Efter to uger blev Jesper Vollmer overført til Rigshospitalet, hvor genoptræningen er i gang, men det er uden familien ved sin side.

»Før jeg tog af sted til Aarhus, kiggede Jesper og jeg hinanden dybt i øjnene. Det var vigtigt for mig, at han var fuldstændig ærlig om, hvad han havde brug for, og hvordan vi sammen skulle tackle hele situationen.«

Men Jesper Vollmer var aldrig i tvivl om, at hans hustru skulle af sted til Aarhus. Og han havde slet ikke behov for at tænke konsekvenserne af hendes fravær igennem.

' Ja, det bliver hårdt. Ja, jeg kommer til at savne dig. Ja, der er dage, hvor det hele er mørkt og dystert.

Men selvfølgelig skal du af sted,' var hans ord.

»Et eller andet sted vidste jeg jo godt, hvad han ville sige. Vi er begge arbejdsnarkomaner og tænker helt ens på det punkt. Vores arbejde er vores identitet. Og hvis jeg var blevet i København, var en del af min identitet forsvundet. Det tror jeg var gået ud over vores kærlighed til hinanden,« siger hun og understreger at hun aldrig var taget af sted uden hans accept.

»Jeg kan ingenting gøre for at hjælpe hans fysik på rette vej. Ingenting overhovedet. Og det er grunden til, at jeg ikke sidder og holder ham i hånden lige nu. Det ville ikke hjælpe nogen af os -og det gør bestemt ikke vores kærlighed til hinanden mindre.«

Selv om Annette Heick ikke kan være fysisk til stede i hverdagen og kun besøger sin mand en dag om ugen, taler de i telefon sammen flere gange om dagen. Hun har netop haft sine to børn med i ti dage i Aarhus. Ellers bliver de passet af Annette Heicks forældre, Keld og Hilda, der også er naboer i hjemme i Sverige.

»Jeg kan mærke, at de er påvirkede af situationen, og de fortæller mig ofte, at de savner os begge. Jeg har lige haft dem hos mig i Aarhus i 10 dage, og det tror jeg har hjulpet dem meget,« siger Annette Heick.

 

Læs det store interview i BT i dag:

- De første dramatiske timer efter ulykken

- Sådan går det Jesper i dag

- Her er Annettes lyspunkt i den svære tid