Anne Guldberg Kramer Nielsen mistede livet på en drømmerejse til Zambia.
Anne Guldberg Kramer Nielsen mistede livet på en drømmerejse til Zambia. Foto: Privat

Femten unge menneskers rejse rundt i Zambia fik en rædselsfuld begyndelse, da en af rejsedeltagerne, Anne Guldberg Kramer Nielsen, på tragisk vis mistede livet.

Sammen med en dansk rejseleder og sine 14 rejsekammerater, var hun på udflugt til de smukke vandfald, Kundalila Falls, i den centrale del af Zambia. Gruppen gik på en officiel sti, da den unge kvinde angiveligt ville tage et billede, da hun gled hun og faldt 67 meter ned.

Hendes rejsekammerater var vidner til den alvorlige ulykke. På trods af den voldsomme oplevelse er det kun en enkelt af rejsedeltagerne, der har valgt at tage hjem. De resterende 13 deltagere fortsætter deres tur rundt i det afrikanske land som planlagt.

Det bekræfter Vibeke Mejer Henriksen fra rejseselskabet Adventuredk, der har arrangeret Zambia-turen. Vibeke Mejer Henriksen ønsker ikke at oplyse, hvordan stemningen blandt de rejsende er.

Rejsekammeraterne har efter ulykke fået telefonisk hjælp fra krisepsykologer. Det fortæller Karin Tranberg, som er assistancechef ved rejseforsikringsselskabet Goudas alarmcentral.

- Vi har stået til rådighed for de unge mennesker på den måde, at hvis de havde brug for vores hjælp, skulle de blot sende os en sms, og så ringede vi dem op, siger hun.  

Den telefoniske krisehjælp var et tilbud, som flere af rejsedeltagerne tog i mod. Hvis der var brug for yderligere hjælp, stod Goudas krisepsykologer klar til at rykke ud.

- Sagen blev anmeldt meget tidligt i forløbet, så vi var klar til at rejse til Zambia, hvis der var brug for det, siger Karin Tranberg og fortæller, at rejseforsikringsselskabet allerede havde kigget på flyforbindelser til det afrikanske land.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.