Lyt til artiklen

For 14 dage siden var lærerstuderende Ann-Yzette Hansen glad lærervikar på Rødbyhavn skole i Rødby. Nu er hun blevet fyret. Hun ved bare ikke hvorfor.

Ifølge et brev, fra skolens øverste ledelse, bliver hun droppet som vikar på grund af sine ytringer på Facebook.

- Dine opslag på facebook rettet mod ledelsen på Søndre Skole er ikke fordrende for det fremadrettede samarbejde, hvorfor du ikke vil blive taget i betragtning ved fremtidige vikarbehov, skriver souschef for Søndre Skole Ole Rommelhoff.

Den forklaring undrer Ann-Yzette Hansen, der ikke mener, hun har skrevet noget på Facebook, der kan ødelægge samarbejdet med ledelsen på Søndre Skole.

Skolelukning forude

I Rødby har man længe drøftet en skolesammenlægning mellem tre skoler blandt andet Søndre Skole og Rødbyhavn Skole. Rødbyhavn Skole har længe stået til at blive taberen, der måtte lukke. En beslutning som skolens forældregruppe har kæmpet imod, blandt andre Ann-Yzette Hansen, der selv har to drenge på skolen.

Hun har siddet i en gruppe, der har kæmpet for at holde liv i skolen, men mener ikke, at hun i den sammenhæng har sagt eller gjort noget på Facebook, der kunne give den øverste ledelsen af de tre skoler anledning til at droppe hende som fast tilkalde vikar.

- Jeg ved godt, at når jeg siger noget på Facebook, kunne jeg lige så godt have råbt det ud over Rådhuspladsen i København. Så jeg er meget opmærksom på og passer på, hvad jeg siger. Jeg er mor, og har ytret mig som sådan. Det er ikke forbudt at være uenig. Men jeg ved godt, hvor de etiske grænser går for, hvad man kan sige. Med hånden på hjertet, kan jeg sige, at jeg ikke ved, hvad jeg har gjort galt, siger hun til bt.dk.

En sag for HR-chefen

Sagen er nu blevet en sag for Nakskov Kommune, hvor HR-chef Randi Faldt overfor Tv2 Øst har lovet at komme med en konkret begrundelse, om præcis hvad de mener, Ann-Yzette Hansen har skrevet, som kan berettige en ’fyring’.

- Hun vil selvfølgelig få et svar på, hvad vi nærmere mener, det her handler om, lovede Randi Faldt på Tv2Øst i går.

DELTAG I DEBATTEN UDER ARTIKLEN

Endnu har Ann-Yzette Hansen intet hørt.

- De leder nok på Facebook nu. Jeg har ikke slette nogen indlæg, men jeg tror ikke, de finder noget, siger hun, der ser frem til at få at vide, hvor hun overskrider grænsen for, hvad man som offentlig ansat kan sige på Facebook.

Ann-Yzette Hansen har arbejdet på skolen i løntilskud det sidste år, de sidste to måneder altså som fast vikar. Men hun er aldrig blevet konfronteret med en Facebook-politik for skolens medarbejdere. Hun synes, at det er at skyde over målet, at hun nu er droppet som vikar.

- Kunne de ikke have fortalt mig, at de ikke ville have jeg var med i den gruppe, mens jeg var ansat, spørger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra ledelsen på Søndre Skole.

Det er i denne gruppe Ann-Yzette Hansen har ytret sig. Tjek selv om du kan finde stødende kommentarer HER