Lyt til artiklen

Manddrab på cyklist, flugt fra stedet, kørsel med mindst 124 km/t med hash og amfetamin i blodet, kørsel i modsatte vejbane uden kørekort, hang uskyldig ven op på det og efterfølgende druk på værtshus.

Det er nærmest ikke til at forestille sig en mere vanvittig kørsel og opførsel, end den som 25-årige MG, som i dag anklages for ved retten i Kolding.

Ifølge politiets anklagemyndighed var han nemlig ansvarlig for hele 12 lovovertrædelser, da han 16. august 2013 klokken syv om morgenen mejede den 50-årige cyklist Frank Brian Hansen ned bagfra, idet denne kom cyklende på sin blå mountainbike langs Egtvedvej ved Kolding.

Selvom den 25-årige har forsøgt at hænge sin kammerat, der var med i bilen, op på forbrydelsen, så er DNA-spor tilsyneladende anklagemyndighedens stærkeste kort mod manden.

- På gearknoppen taler DNA-sporet for, at det stammer fra MG. Det er 1.000.000 mere gange sandsynligt at det stammer fra MG end at det ikke gør, hvilket er den højeste sandsynlighed, som DNA-spor kan give, lød det fra anklager Pernille Moesborg.

Beviserne så dog ikke ud til at påvirke den tiltalte, der ikke fortrak en mine i den lille retssal, der er fyldt med pårørende.

Senere i dag skal de øvrige personer, som var med i bilen, i vidneskranken, heriblandt den ven, som MG stadig hævder, kørte bilen.

MG nægter sig skyldig i samtlige forhold vedrørende kørslen, men erkender dog at være taget på druk på beværtningen Lanternen efterfølgende, selvom han havde fået forbud mod at komme der.

Der forventes at falde dom enten den 5. eller 11 februar.