Først lurede en shit-storm på de sociale medier mod Djurs Sommerland på grund af et par af parkens forlystelser, Hottentot Karrusellen og Kannibal Gryderne i Afrikaland.

Formand for African Empowerment Center Denmark, Josef W. Nielsen mener, at forlystelserne er racistiske, og Everyday Racism Project DK lavede en underskriftsindsamling for at få Afrikaland lukket. Det skete ikke. I stedet vendte shit-stormen 180 grader, Djurs Sommerland fik massiv opbakning fra hele landet, og formanden selv kom under angreb.

Hade-mails

»Der er kommet en voldsom modreaktion, hvor jeg er blevet angrebet. Jeg har fået mange mails, hvor jeg er blevet svinet til,« siger Josef W. Nielsen.

LÆS OGSÅ

Og han er ikke den eneste.

Også journalist og kommentator David Trads mærkede folkets vrede, da han i et blog-indlæg i Jyllands-Posten 28. juni skrev: Kære Djurs Sommerland: Luk dog Afrikaland!

Han skrev, at Djurs Sommerland står for åbenlys diskrimination. Det affødte voldsomme reaktioner fra læsere, der blandt andet gav David Trads følgende kommentarer med på vejen: »Luk kæften, latterlige klovn, kuk i låget du har din skide abe.« Kommentarer som JP efterfølgende har slettet.

LÆS OGSÅ

Fredag tog David Trads’ hustru, journalist Rikke Viemose bladet fra munden med et debatindlæg i Politiken: »Det er på tide, at vi lænker den indre svinehund«. Her opfordrer hun til en ordentlig tone i debatten og til at diskutere i stedet for at nedgøre hinanden.

Også Josef W. Nielsen mener, at diskussionen er vigtig, og at der ikke bør opstå lynchstemning, fordi man har en holdning.

»Jeg kan godt håndtere at få hade-mails, men det eneste, jeg ville, var egentlig at høre, om der var andre, der mente, at forlystelserne havde racistiske islæt. Det var der, og derfor tog vi hul på en debat,« siger Josef W. Nielsen.

Opgiver klage

Debat kom der, og den rasede på de sociale medier.

Djurs Sommerland står fast, og både Hottentot Karrusellen og Kannibal Gryderne består i Afrikaland. Det har fået interesseorganisationen til at opgive at gå videre med klagen.

»Vi kan ikke tvinge Djurs Sommerland til noget som helst. Når de ikke vil ændre på forlystelserne, kan vi ikke gøre mere,« siger Josef W. Nielsen.

I stedet har organisationen valgt en anden strategi.

»Nu laver vi en hjemmeside om racisme. Hvad er racisme, og hvordan kan man stoppe det? Vi vælger nu oplysning i stedet for kamp,« siger Josef W. Nielsen.