Komiker, instruktør m.m.m. Anders Matthesen har købt en kæmpe Frederiksberg-villa til en pæn pris af 17,5 mio. kr. Og der er vel at mærke ikke tale om en hvilken som helst villa.

Selvsamme hus på Kochsvej husede nemlig tidligere det kendte plejehjem Lotte, som frem til 2011 blev drevet af folketingspolitiker Thyra Frank, Liberal Alliance.

OK-hjemmet Lotte er flyttet til nye lokaler på Borgmester Fischers Vej, også på Frederiksberg.

Derfor har den 106 år gamle patriciervilla været til salg gennem en periode. Den har kostet de nye ejere Anders Matthesen og hans kone og tætte samarbejdspartner Cemille Rosenberg Matthesen 17,5 mio.kr., fremgår det af skødet.

Det viser den offentligt tilgængelige Tinglysningsretten.

Huset rummer 783 m2 beboelse fordelt på 39 værelser, fremgår det af BBR-meddelelsen.

Af tingbogen for ejendommen fremgår, at der er ikke tinglyst nye lån i forbindelse med købet. Det tyder på, at Anders og Cemille Matthesen har købt ejendommen kontant. I tingbogen er der dog angivet flere lån, der er optaget for år tilbage. Det er uklart, om parret har overtaget disse lån og hvor stor restgælden er.

Thyra Frank var forstander for Lotte fra 1988 til 2011, og under hendes ledelse blev plejehjemmet landskendt.

Plejehjemmet blev kendt for det særlige fokus på nærvær, værdighed og beboernes personlige frihed. Der var både rødvin til maden, rygning indendørs, kæledyr og charterferier sydpå.

Det har ikke været muligt at opklare, hvad der nu skal ske med de i underkanten af 800 m2, efter ægteparret Matthesen har købt huset. Anders og Cemille Matthesen bebor i forvejen i en villa på Frederiksberg.

BT forsøgte tidligere i dag at få kontakt med Cemille Rosenberg, der plejer at udtale sig på Andens vegne. Der var ikke muligt at få telefonisk kontakt. Ifølge hendes mail holder Matthesen ferie frem til 12. august.