Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Yonas Kiros blev i 2006 fremhævet af Fogh som en rollemodel. I dag er han medlem af Hitzb ut-Tahrir.

Yonas Kiros med rødder i Eritrea skrev i 2006 en grundlovstale, da han meldte sig til en konkurrence udskrevet af det daværende integrationsministerium.  Den unge, der dengang studerede jura, vandt klart. Hans tale var så god, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen tog ham med på sommerturné i Danmark, hvor han fremhævede ham som rollemodel for Danmark.

I dag ser det desværre noget anderledes ud. Yonas har vendt sin familie ryggen, er konverteret til islam og har meldt sig ind i fanatiske muslimske organisation Hitzb ut-Tahrir.  En ting, som hans familie er meget uforstående overfor, men samtidig finder uacceptabelt.

- Jeg har det dårligt. Rigtig dårligt. Vi er skuffede og føler os svigtet. Men jeg har også sagt til ham, at vi ikke vil se ham, før han er ude af det, siger hans far, Tesfagerish Kiros og fortæller, at det er en gåde, hvordan Yonas er kommet ind i den fanatiske organisation.

Dybt tragisk

Folketingets daværende formand, Christian Mejdahl, stod hånd i hånd med Yonas Kiros, da de begge besøgte grundlovsfesten i Terndruplund i 2006. Og at Yonas har valgt at lægge afstand til demokratiet, han så hjerteligt støttede, gør stort indtryk på Christian Mejdahl.

- Det er dybt tragisk, at han er faldet fra på den måde. Det vidner om, at demokratiet er noget særligt, som vi alle må værne om, siger han.

Læs mere i mandagens udgave af BT

Andre læser også