Jørgen Fogh Rasmussen, bror til Anders Fogh Rasmussen, har meldt forretningspartner til politiet for underslæb

Den daglige leder begik underslæb for millioner. Derfor går familien Fogh Rasmussens byggefirma med syv ansatte i dag konkurs.

Sådan lyder det fra Jørgen Fogh Rasmussen, der er bror til forhenværende statsminister og nuværende Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

- Det er klart det sorteste kapitel i vores erhvervshistorie. At man kan sidde til møde med en person og nærmest aftale at forære ham vores virksomhed, som var han en søn, og så sidder han med en helt anden dagsorden og bedrager os imens. Det er meget hårdt, siger 56-årige Jørgen Fogh Rasmussen, der også har meldt sin bortviste direktør til politiet for underslæb.

Konkursen gælder byggefirmaet Comvol A/S, der siden 2009 har produceret og bygget træhuse, og som tidligere byggede Anders Fogh Rasmussens træhus i Nærum.

Havde travlt med bryggeri

For knap to år siden ansatte Jørgen Fogh Rasmussen en god ven af familien til at tage sig af den daglige ledelse af firmaet, mens han selv havde travlt med sit mikrobryggeri Hornbeer.

- Indtil for to måneder siden var vi sikre på, at byggefirmaet var i god gænge. Vi fik ikke andre oplysninger, fortæller Jørgen Fogh Rasmussen.

- Vi betragtede ham som en rigtig hæderlig person, så vi nærede stor tillid til ham, siger Jørgen Fogh Rasmussen om lederen, der ifølge politianmeldelsen fik en månedsløn på cirka 48.000 kr. for sit arbejde.

På sigt var det meningen, at han skulle overtage firmaet, så Jørgen Fogh Rasmussen kunne hellige sig mikrobryggeriet. Sådan kom det dog langtfra til at gå. I efteråret faldt han over en række sager i byggefirmaets økonomi, som ikke gav mening. Da han kiggede nærmere på sagerne, væltede skeletterne nærmest ud af skabet.

- De seneste uger har vi forsøgt at rette virksomheden op, men det har vist sig at være umuligt. Hver dag er der dukket nye, groteske forhold frem, fortæller han.

Overpris og dårlig kvalitet

Ifølge Jørgen Fogh Rasmussen har den nu bortviste og politianmeldte direktør brugt venner, bekendte og familie som leverandører af ydelser til overpris og af dårlig kvalitet. I flere tilfælde har fakturaerne vist sig at dække over beløb eller varer, der er gået direkte til lederen. Blandt andet en lang række hårde hvidevarer, der allerede stod klar hos leverandøren.

- Det skulle senere udbetales eller være rabat på det hus, som han planlagde at bygge til sig selv.

Ifølge Jørgen Fogh Rasmussen er flere af husene blevet solgt til helt urealistiske priser, to af dem helt op til 800.000 kr under prisen. Egenkapitalen er væk, der er stor gæld i firmaet og et dagligt underskud. Derfor er den eneste mulighed konkursen.

- Det er med stort vemod, at vi må indgive vores egen konkursbegæring, siger han.

Anders Fogh orienteret

Anders Fogh Rasmussen har ingen aktier eller andele i byggefirmaet, men er af sin bror blevet underrettet om begivenhederne i Danmark. BT har været i kontakt med den bortviste og politianmeldte direktør, men han ønsker ikke at medvirke i denne artikel.

Han oplyser, at han har overdraget sagen til sin fagforening Lederne.