Eks-præsidenten modtaget med vilde jubelscener i det sønderjyske

Der var jubelscener og begejstrede tilråb i Sønderborg, da Bill Clinton her til eftermiddag ankom. USAs tidligere præsident var heller ikke længe om at tage de helt store gloser i brug, da han skulle beskrive den sønderjyske by.

- It's beautiful - I love it, sagde Bill Clinton til journalisten fra JydskeVestkysten, da han blev spurgt om, hvad han mente om Sønderborg.

Ifølge journalisten fra JydskeVestkysten var der råb og skrig, som om en rockstjerne var kommet til byen.

- Der var horder af mennesker, der løb mod Bill Clinton, da han ankom til Juhls Bolighus, hvor han havde dagens første stop. Folk maste, som om de var til en koncert, og de var helt oppe at køre. Folk gik helt amok, og der var endda nogen, der havde ventet på ham i tre en halv time, siger Stine Antoft, journalist på JydskeVestkysten.

Den tidligere præsident kom til Sønderborg i anledningen af CSR Fondens Award Show. CSR Fonden arbejder for, at danske virksomheder skal begå sig på en ansvarlig måde i samfundet. Ved deres prisuddeling, der altså afholdes 13. og 14. november i Sønderborg, uddeles priser til store og små danske virksomheder, der har udmærket sig ved bæredygtigt arbejde.

Ved CSR Fondens prisuddeling er Bill Clinton denne onsdag aftens hovedtaler. Den tidligere præsident er selv en varm fortaler for bæredygtighed og ren energi. Han fremhævede efter sin ankomst Danmark som en mådeholden nation med en ansvarlig finanspolitik.

- Jeg kan vældig godt lide Danmark, fordi jeg mener, I har formået at kombinere en moderne indstilling til ren energi - som jeg mener, er meget vigtigt - og ansvarlighed i forhold til klimaforandringerne, sagde Bill Clinton til TV 2.