Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

- Jeg var mere nervøs end jeg plejer, siger årets superstudent, der også scorede 12 i sin sidste eksamen.

- Jeg kan slet ikke forstå, at det hele nu er overstået. Det er helt surrealistisk, og jeg er meget lettet og selvfølgelig super glad lige nu.

19-årige Amanis glæde skyldes, at al sliddet de sidste tre år, nu har gjort hende til landets absolutte superstudent.
Da hun fik sin sidste karakter på Rødovre Gymnasium klokken 09.40 mandag formiddag eksploderede 12-skalaen med et brag.

Da kunne den 19-årige gymnasieelev Amani Medeaidis stolte lærer Thomas Wad nemlig meddele, at Amani også i sin sidste eksamen havde scoret maksimum på 12-skalaen på sit mundtlige forsvar af hendes opgave om social-darwinisme i Danmark, og derfor ender med et gennemsnit på 13,1.

Amani er årets danske superstudent og den første danske student med indvandrerbaggrund, der sprænger 12-skalaen så effektivt. Hun er født og opvokset i Danmark, mens hendes forældre er flygtninge fra henholdsvis Irak og Palæstina, der kom  til Danmark sammen, året før de fik deres ældste datter i 1991.

- Min familie, veninder og kammerater var der allesammen, og min mor var tæt på at græde da det hele var overstået. Hun havde vist været endnu mere nervøs end mig, smiler Amani, der dog ikke havde nogen grund til nerver.

Hun har scoret 12 i samtlige eksamener og 12 i alle årskarakterer. Undtagen idræt, hvor hun fik 7.
 
- Min lærer sagde, at jeg var mere nervøs end jeg plejer ved den sidste eksamen, men jeg syntes også, at der var et ekstra pres på med den opmærksomhed, der har været fra jeres (pressens) side. 

Opmærksomheden fortsætter mandag aften, hvor Amani skal i Go'Aften Danmark.
Efter B.T.s omtale i weekenden har TV2 inviteret Amani og familien til at fejre den usædvanlige præstation med en Tivoli-tur, når de har været i fjernsynet.

- Normalt er jeg sådan én der skal tvinges op i de farlige forlystelser, men i aften vil jeg nok tage lidt lettere på det hele og bare nyde nuet, og det her øjeblik, siger Amani, der allerede nu har planlagt, at starte på medicin-studiet så hurtigt som muligt.

Det usædvanlige gennemsnit får hun blandt andet fordi hun melder sig på en videregående uddannelse indenfor to år. Så må hun nemlig gange sit gennemsnit med 1,08. I forvejen har hun fem fag på højniveau, hvilket betyder, at man må gange med 1,03. Og således ender Amani altså med det helt usædvanlige gennemsnit på 13,1.


  

Andre læser også