Forfatterinden Jane Aamund (79 år) er blevet så skrøbelig, at hun søger en privat sygepasser til at tage sig af hende. Det skriver hendes svigerinde Suzanne Bjerrehuus på Facebook.

Ifølge Suzanne Bjerrehuus har Jane Aamund pådraget sig nogle neurologiske lidelser, der medfører svimmelhed og besvimelsesanfald.

'Hun får medicin, men den forhindrer ikke, at hun falder om og mister bevidstheden fra tid til anden. Lægerne har fortalt Jane, at de ikke kan gøre mere for at rette op på skaderne, og da hun bor alene i Lemvig, er hun naturligvis bange for at ligge hjælpeløs i sit hus. Hun ville blive meget glad, hvis hun kunne få kontakt til en rask og rørig pensioneret sygeplejerske fra Lemvig og omegn, der for gode ord og rimelig betaling kunne være hos Jane nogle timer om dagen,' skriver Suzanne Bjerrehuus, der er gift med Jane Aamunds bror, rigmanden Asger Aamund.

Se også Jane Aamund om planlagt selvmord: Jeg vil selv trykke dødssprøjten i bund

Jane Aamund var kun 33 år, da hun i 1969 fik konstateret livmoderhalskræft - efter at have født to sønner. I midten af 90erne blev hun så ramt af en sjælden kræfttype i ganen, adenoid cystisk carcinom. Hun blev opereret og fik massive doser stråler, der nu har givet svære eftervirkninger.

Bare tre år senere slog kræften til igen, Denne gang i form af brystkræft. Det venstre bryst blev helt fjernet - efter Janes eget ønske.

På et tidspunkt havde hun det så skidt, at hun søgte aktiv dødshjælp på en klinik i Schweitz.

Personer der er interesserede i jobbet kan kontakte Suzanne Bjerrehuus på Facebook.

Jane Aamund er forfatter til en hel stribe romaner, her i blandt 'Klinkevals', der blev filmatiseret 1999 med Mette Lisby i hovedrollen. Hendes bøger er solgt i mere end 1,6 millioner eksemplarer.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Suzanne Bjerrehuus eller Jane Aamund selv.