Den tidligere fodboldstjerne Harald Nielsen har fået prostatakræft, men glæder sig til at fejre guldbryllup med konen Rudi til næste år.
Den tidligere fodboldstjerne Harald Nielsen har fået prostatakræft, men glæder sig til at fejre guldbryllup med konen Rudi til næste år. Foto: Bax Lindhardt
En af fodboldens allerstørste helte, Harald Nielsen - med kælenavnet ’Guld-Harald’ - er blevet ramt af prostatakræft, som nu er den hyppigste kræftform hos mænd.

Han er blandt de ca. 4.200 danske mænd, som i år ventes at få den frygtede diagnose.

- Det kom som et chok, da jeg fik besked om min kræft, for jeg følte mig jo frisk og rask, spillede indendørs fodbold, var i fuld vigør og passede mit arbejde. Der havde ikke været nogen faresignaler, siger Harald Nielsen til Se og Hør.

Sygdommen blev konstateret tidligt på året, og Harald Nielsen gik straks i behandling på Herlev Hospital. Sygdommen viste sig at have spredt sig i højre side og omkring nyren, og der er også fundet metastaser. På baggrund af disse fund har lægerne valgt ikke at operere ham.

Blod i urinen

Det var fundet af blod i urinen, der satte gang i alle undersøgelserne. Lige efter diagnosen var han stærkt påvirket psykisk, men siger nu:

- Jeg er en fighter, der ikke giver op.

Harald Nielsen har udover hospitalets tilbud også valgt at modtage forskellig alternativ behandling. Bl.a. har han modtaget intravenøs behandling med store mængder C-vitamin. Metoden er dog meget omdiskuteret blandt kræftlægerne.

Harald Nielsen oplyser, at han ikke har tabt modet:

- Jeg har det godt nu, mine tal på hospitalet er også blevet bedre, og jeg ser frem til foråret 2013, hvor Rudi og jeg kan fejre guldbryllup, siger han til bladet.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.